wonen in een kronkelende en speelse wijk

De Houtzagerij Nobelhorst

Almere
Locatie
30
Aantal
€235.000 - €449.000
Prijs

De Houtzagerij
Stel je eens voor, je woont in dit mooie buurtje, omzoomd door water. Overal zie je verschillende huizen. Van charmant bescheiden, tot opvallend en statig. Niets is recht-toe-recht-aan. Kronkelend en speels zijn de sleutelwoorden. Het buurtje is groen, ligt aan het Vitens waterterrein, heeft verrassende hoekjes en een sfeervol plein. Via de laan, gesierd door grote bomen, bereik je je huis. Aantrekkelijk? Maak kennis met ‘De Houtzagerij` in de Reinwaterbuurt (veld 4).

Bekijk hier de verkoopbrochure van De Houtzagerij!

Zo zou het geweest kunnen zijn
‘De Houtzagerij` is een buurtje dat het verhaal vertelt van een klein dorpje dat ontstond doordat de houtzagerij zich vestigde in de haven. De directeur liet een statige villa bouwen op het erf en de loodsen ernaast deden dienst als opslag en droogplek. Voor de werknemers werden er in de buurt arbeiderswoningen gebouwd. Na verloop van tijd had het dorpje een aantrekkingskracht op de vermogende handelslui. Zij vestigden zich even verderop aan de statige laan. Door de positie van de huizen ontstond als vanzelf een plein. Een favoriete ontmoetingsplek, het hart van de buurt.

En zo wordt het!
Met dit verhaal in gedachten is de opzet voor ‘De Houtzagerij` gemaakt. Het resultaat is een grote variatie van huizen, die allemaal op enige manier refereren aan het verhaal van ‘toen`. Zo is er ‘De Zagerij` met drie huizen en in ‘De Droogloods` woon je prachtig aan het water. Elk huis of rijtje heeft zijn eigen aantrekkingskracht door de ligging, architectuur, het uitzicht of de woonmogelijkheden. Waar je ook woont, overal is de verbinding met het water optimaal. Aan de overzijde van het water ligt het Vitens waterterrein, oftewel: geen overburen.

Bereikbaarheid en parkeren
‘De Houtzagerij` ligt aan beide zijden aan het water en bereik je via de loop- en fietsbrug. Gelijk bevind je je op het sfeervolle plein. De andere twee entrees bevinden zich aan weerszijden van de mooie laan. In de buurt is voldoende parkeergelegenheid. Je auto parkeer je op eigen erf of op een parkeerplaats vlak bij je huis.

Uit deze huizen kun je kiezen
In het totaal komen er 30 huizen in ‘De Houtzagerij. Je hebt de keuze uit een rijhuis in verschillende breedtes met één of twee lagen en een kap. Woon je graag vrijstaand maar heb je geen tijd of zin om zelf te bouwen? Op deze mooie locatie hebben wij ook prachtige vrijstaande huizen te koop.

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation