leven aan en mét het water

De Dorpshaven Nobelhorst

Amersfoort
Locatie
38
Aantal
€195.000 - €289.500
Prijs

Wonen in De Dorpshaven. De naam zegt het eigenlijk al. Hier leef je aan en mét het water. Wandel rond, van hoog naar laag, door de straatjes over de ‘boulevard` naar de haven en het ‘jaagpad` met de mooie bomenrij. Op verschillende niveaus wordt een gevarieerd aanbod van huizen gebouwd. Van stoer pakhuis tot charmante havenmeesterwoning, vriendelijk gezinshuis. En er zijn ook mooie zelfbouwkavels. Zie jij jezelf hier al wonen? Lees dan snel verder.

Architectuur
De architecten hebben zich bij het ontwerp van de huizen laten inspireren door het agrarische karakter van de Vinken en het water. Leuk detail is dat de ‘breiverbanden` van de schipperstruien terug te zien zijn in de detaillering van het metselwerk. De huizen worden gebouwd met stenen in de kleuren warm geel, stoer rood en fris rood. Een aantal hoekhuizen valt op door de witte kopgevel. In combinatie met het water en het groen ontstaat een speels én samenhangend geheel.

Bereikbaarheid en parkeren
Vanaf de Reinwaterdwarslaan kun je op drie plaatsen het buurtje inrijden. Welke entree je ook neemt, je staat altijd gelijk in contact met de haven en/of het water. Soms is het uitzicht vrij en een andere keer zijn het de kleine doorkijkjes die weten te verrassen. Bewoners parkeren hun auto op de eigen oprit of de openbare parkeerplaatsen voor of naast het huis.

Energiezuinig wonen
De huizen in de Dorpshaven zijn energiezuinig. Ze hebben een energieprestatie coëfficiënt ( EPC) van 0,4. 10 van de 38 koophuizen dicht bij de haven worden uitgevoerd als energieneutraal huis. Deze huizen worden zo gebouwd dat ze minder stroom gebruiken dan ze opwekken. Het resultaat: een energierekening van bijna nul. Deze energieneutrale huizen hebben een EPC van -0,2.

Benieuwd geworden? Bekijk hier de brochure!

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation