In de regio Vriezenveen

leverden de werkzaamheden een energiebesparing op

Gerealiseerd
status
10-2016 - 11-2016
Loopduur
Woningcorporaties
Segment

Van twee-onder-een-kapwoning naar semi-passiefwoning
In de Rembrandtstraat in Vriezenveen zijn in opdracht van Mijande Wonen bij 9 woningen groot onderhoud en verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd. Daarnaast is een bestaande twee-onder-een-kapwoning gerenoveerd tot semi-passiefwoning.

Een semi-passiefwoning is een huis dat nauwelijks energie verbruikt. Om dit te bereiken zijn het dak, de begane grondvloer en de buitengevel geïsoleerd en is het glas vervangen door triple-glas. Daarnaast is er in de woning een balansventilatie warmteterugwinsysteem geplaatst. Bij alle woningen zijn de regenpijpen, dakgoten en dakpannen vervangen. De bestaande kozijnen zijn vervangen door kunststof kozijnen. Bij de 9 woningen is het glas vervangen door HR++ dubbelglas. Om de uitstraling van deze woningen compleet te maken is het gevelmetselwerk gereinigd.

Resultaat
Tijdens het onderhoud konden de bewoners in hun woning blijven. Dit vraagt veel van onze vaklieden, maar ook zeker van de bewoners. Daarom werden de bewoners tijdens de voorbereidingen op de hoogte gehouden door middel van een bewonersbijeenkomst en een warme opname. Tijdens de uitvoering was er een spreekuur voor vragen en werden de bewoners, maar ook omwonenden, met een nieuwsbrief op de hoogte gehouden.

De werkzaamheden per blok namen circa 4 weken in beslag. Na 8 weken was het complete project aan de Rembrandtstraat gereed en konden de bewoners gebruikmaken van hun gezondere en mooiere woning. Door de goede afzuiging in keuken, badkamer en toilet is er minder kans op vocht-, tocht- en/of schimmelproblemen. De werkzaamheden zorgden ervoor dat de woningen een behaaglijker binnenklimaat hadden, waardoor er sprake was van een verbeterd wooncomfort. Het verhogen van het energielabel naar label A of de renovatie tot semi-passiefwoning levert in combinatie met de geplaatste zonnepanelen een besparing op de energierekening op.


  • LocatieVriezenveen
  • OpdrachtgeverMijande Wonen
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Onderhoud en Renovatie Hengelo
  • Verwervingswijze Aanbesteding

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation