Gerealiseerd
status
06-2016 - 09-2016
Loopduur
Gemeente
Segment

De schouders eronder voor een vernieuwd zwembad
Het Twentebad aan de Lageweide in Hengelo kreeg in acht weken tijd een beweegbare bodem. Alle werkzaamheden moesten plaatsvinden in de korte periode dat het Twentebad haar binnenbad voor de zomer had gesloten. Om dit te kunnen realiseren, werden de schouders eronder gezet en is tijdens de bouwvakvakantie doorgewerkt.

Het zwembad is van een beweegbare bodem voorzien en de perrons rondom de baden en de rest van het binnenzwembad op gelijke hoogte gebracht. De vloeren moesten hiervoor worden verhoogd en dus was het noodzakelijk om ook de deuren en kozijnen rondom het zwembad aan te pakken. Tevens zijn de glijbanen vervangen, het kinderspeelbad uitgebreid en het bubbelbad verplaatst.

Impressiebeelden
Het werkterrein werd met bouwhekken volledig afgezet. Deze hekken waren bekleed met doeken voorzien van impressiebeelden van het eindresultaat, een ontwerp van architect Slangen en Koenders. Het zwembad heeft een compleet nieuwe uitstraling.

Het restaurant bleef wel open gedurende de werkzaamheden. Om daar te kunnen komen was een loopbrug over de route richting het restaurant geplaatst. Deze brug werd gebruikt door bouwpersoneel om zo het pand te kunnen bereiken en verlaten. Via deze weg konden zij naar de materiaalopslag en hun pauzeterrein.


  • LocatieHengelo
  • OpdrachtgeverGemeente Hengelo
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Onderhoud en Renovatie Hengelo
  • Verwervingswijze Aanbesteding

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation