Gerealiseerd
status
02-2013 - 01-2014
Loopduur
Woningcorporaties
Segment

Elektronicaconcern Thales ontwerpt en bouwt hoogwaardige communicatie-, informatie- en veiligheidssystemen voor de luchtvaartindustrie en defensie. De realisatie van nieuwe en hoogwaardige huisvesting is de eerste stap naar de ontwikkeling van een high tech campus waar open innovatie en samenwerking met andere bedrijven centraal staan.

Ambitieuze doelstelling
De grootste uitdaging was de korte bouwtijd. December 2012 werd het contract officieel getekend. Na een relatief kort voorbereidingstraject werd in het voorjaar 2013 de eerste paal geslagen. Eind februari 2014 was het nieuwe Thalescomplex verhuisklaar. Deze ambitieuze doelstelling kon niet worden gerealiseerd zonder een integrale bouwvisie, waarbij voorbereiding, uitvoering en co-makers optimaal samenwerken. De toepassing van LEAN werken en BIM (Bouw Informatie Model) ondersteunden het bouwproces.

De nieuwe huisvesting van Thales bestaat uit een kantoor, een Shared Facility Center, laboratoria en een opslagplaats. Het bevindt zich op het huidige terrein van Thales aan het Twentekanaal in een parkachtig landschap. Voor de bouw moesten twee oude gebouwen wijken en werd de historische infrastructuur van het oude terrein aangepast.


  • LocatieHengelo
  • OpdrachtgeverDomijn
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Hengelo

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation