In de regio Apeldoorn

werd ruimte gemaakt voor onderwijs, kennis en onderzoek

Gerealiseerd
status
07-2007 - 11-2010
Loopduur
Onderwijs
Segment

In 2010 heeft Dura Vermeer de uitbreiding (18.000 m2) en renovatie (22.000 m2) van de politieacademie gerealiseerd, in het voormalige seminarie ‘De Weijert’ te Apeldoorn. De uitbreiding is zoveel mogelijk bij het bestaande gebouw gerealiseerd zodat het landschap intact werd gehouden.

Binnen de uitbreiding zijn diverse functies gerealiseerd in één complex. Zo omvat het project kantoren- en lesruimten, laboratoria, test- en simulatieruimten, schietbanen, werkplaatsen, een horecakeuken en een restaurant (in de voormalige kapel).

Politieacademie biedt plaats aan 3.000 medewerkers, studenten en bezoekers
De herstructurering van de kap bood mogelijkheden voor goede werkruimten. Door de overkapping die over het binnenhof gerealiseerd is, ontstaat een nieuwe centrale ruimte. Het nieuwe hart van de politieacademie. Dit is een plek die dienst doet als leercentrum, ontmoetingsplek en is tevens de spil van de organisatie. In totaal biedt het uitgebreide en gerenoveerde complex ruimte aan ongeveer 3.000 personen. Dit zijn medewerkers, studenten en congresdeelnemers.

De voormalige entree voldeed niet meer aan de toekomstige eisen op het gebied van voetgangersstromen. Daarom is er gezocht naar een nieuwe plek voor de entree. Hierbij is rekening gehouden met de parkeerbehoefte rond de politieacademie. Doordat het parkeren meer geconcentreerd is, kan het terrein opnieuw zorgvuldig ingericht worden zodat het gebouw weer in het groen geplaatst wordt.


  • LocatieApeldoorn
  • OpdrachtgeverOpleidingsinstituut Politie Apeldoorn
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Onderhoud en Renovatie Hengelo

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation