In de regio Groningen

zitten bewoners er in Paddepoel weer warmpjes bij

Gerealiseerd
status
09-2015 - 12-2015
Loopduur
Woningcorporaties
Segment

In de Groningse wijk Paddepoel zijn de eerste portieketagewoningen opgeleverd die gerenoveerd zijn naar nul-op-de-meter. Na het behalen van draagvlak van 100% zijn Dura Vermeer en Klein Poelhuis in samenwerking met Lefier van start gegaan met deze duurzame verbetering van 48 woningen.

Duurzame aanpak
De woningen zijn voorzien van een compleet nieuwe gevel die geplaatst is over de bestaande gevel. Bijzonder is dat Dura Vermeer de geprefabriceerde geïsoleerde wanden zelf in productie heeft genomen. De gevelelementen werden just-in-time op de bouwplaats geleverd waardoor bewoners al binnen 10 werkdagen van een gerenoveerde woning konden genieten. Daarnaast zijn de woningen voorzien van een warmteterugwininstallatie, warmtepomp, elektrische kookvoorziening, kunststof kozijnen met driedubbel glas en is het balkon een binnenbalkon geworden. Op het dak is het blok voorzien van in totaal 1100 zonnepanelen.

Bewonerscommunicatie
De bewonerscommunicatie verliep erg goed voor en tijdens het project. Gezamenlijk met Lefier werd voor aanvang van de renovatie 100% draagvlak bereikt in de wijk.

Prestatiegarantie
Dura Vermeer en Klein Poelhuis hebben een langlopende prestatieverbintenis van 40 jaar gesloten met Lefier.

Winnaar Duurzaam Bouwen Awards
Met deze bijzondere renovatie won Dura Vermeer de Duurzaam Bouwen Award in februari 2016.


  • LocatieGroningen
  • OpdrachtgeverLefier
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Onderhoud en Renovatie Hengelo
  • Verwervingswijze Ketensamenwerking

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation