In de regio Scheemda

wordt in twee jaar tijd een nieuw ziekenhuis gebouwd

In uitvoering
status
Zorg
Segment

Van ontwerp tot realisatie. Een ziekenhuis van en voor patiënten
De OZG zocht een architect met een nuchtere kijk en bewezen ervaring met het ontwerpen van ziekenhuisgebouwen. Zo’n architect werd gevonden in Leeuwenkamp Architecten uit Alkmaar. Wij als Dura Vermeer zijn gekozen om dit project uit te voeren vanwege onze ervaring en de prijs.

Begrijpelijke routing
Het nieuwe ziekenhuis bestaat straks uit vier grote bouwdelen: een hoofdentree, een poli, een beddenhuis en een zogenoemde hotfloor (met de hoogtechnologische voorzieningen als operatiekamers en Intensive Care). De routing in het ziekenhuis is zodanig ontworpen dat die voor iedereen snel te begrijpen is. "Patiënten en hun bezoek zien vrijwel meteen in welk bouwdeel ze moeten zijn", verduidelijkt Leeuwenkamp. "Of zoals de stedenbouwkundige van de gemeente Oldambt het zo treffend verwoordde: "Het is een uiteengelegd ziekenhuis, waarbij aan de buitenzijde al zichtbaar is wat er aan de binnenkant gebeurt.""

geweldige uitdaging
Net als Leeuwenkamp Architecten heeft ook aannemer Dura Vermeer Bouw uit Hengelo ervaring met de bouw van ziekenhuizen. "Een geweldige uitdaging", noemt bedrijfsleider Adri van Veggel het project in Scheemda. "Op basis van een ontwerp, dat naar ons idee heel goed bij de regio past, moeten we in twee jaar tijd het ziekenhuis bouwen. Met een groot team van specialisten zijn we dan ook al druk bezig om alles tot in detail te plannen, te coördineren en te organiseren. Uiteraard in nauw overleg met de architect en de OZG. We hebben er enorm veel zin in."


  • LocatieScheemda
  • OpdrachtgeverOmmelander Ziekenhuis Groningen
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Hengelo
  • Verwervingswijze Aanbesteding

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation