In de regio Overstegen

kunnen woningen weer 30 jaar mee

Gerealiseerd
status
02-2016 - 06-2016
Loopduur
Woningcorporaties
Segment

Vocht, tocht en schimmelproblemen behoren tot het verleden
In de Doetinchemse wijk Overstegen heeft Dura Vermeer in opdracht van het pensioenfonds van de Metalektro, vertegenwoordigd door Syntrus Achmea Real Estate & Finance 156 woningen verduurzaamd. Deze woningen kunnen weer minstens 30 jaar mee. Door de verduurzaming is het energielabel verbeterd van D naar A. Maar ook het wooncomfort is fors verbeterd. Vocht, tocht en schimmelproblemen behoren tot het verleden.

Het project bestaat uit 18 woningblokken van 7 tot 10 woningen per blok. Voor en tijdens de werkzaamheden is contact gehouden met de bewoners. Zij hadden één vast aanspreekpunt, de bewonersbegeleider. Bij hem konden zij hun wensen en vragen aangeven en eventuele klachten zijn met zorg opgepakt. De verduurzaming is uitgevoerd per blok, elke week is met een nieuw blok begonnen.

De aanpak
Blokken waarvan meer dan de helft van de bewoners voor verduurzaming koos, zijn voorzien van een nieuw geïsoleerd dak. Bij de rest is het dak van binnenuit geïsoleerd. Ook de vloer op de begane grond en luifels boven voordeuren zijn geïsoleerd. Sommige gevels zijn na-geïsoleerd. De woningen zijn voorzien van HR++ isolatieglas en er is een nieuwe hemelwaterafvoer aangelegd. Raamdorpelstenen zijn vervangen en gevelkozijnen en deuren opgeknapt.

In de woningen is mechanische ventilatie geplaatst om ze te voorzien van frisse lucht. Om het wooncomfort verder te vergroten is bij een groot aantal woningen de keuken, de badkamer en/of het toilet vernieuwd. De veiligheid is verbeterd door middel van vernieuwd hang- en sluitwerk aan de ramen, voor- en achterdeur. Hierdoor voldoen de woningen aan het politiekeurmerk voor veilig wonen van deze tijd.

Na de succesvolle afronding van de werkzaamheden heeft Dura Vermeer opdracht gekregen om 62 senioren woningen van groot onderhoud te voorzien. Deze werkzaamheden zijn reeds naar tevredenheid uitgevoerd.


  • LocatieOverstegen
  • OpdrachtgeverPME Pensioenfonds vertegenwoordigd door Syntrus Achmea
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Onderhoud en Renovatie Hengelo
  • Verwervingswijze Aanbesteding

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation