In de regio Almere

Verrijst een heel nieuw dorp

In uitvoering
status
11-2011 - 11-2019
Loopduur
Ontwikkelaars
Segment

Een uniek project door bijzonder intensieve betrokkenheid
Op nog geen vijf kilometer van Almere Stad is een ‘dorp’ in ontwikkeling. Nobelhorst is een aantrekkelijke nieuwe wijk met een ons-kent-ons sfeer en waar buurtbewoners voor elkaar klaarstaan. De wijk is zo compleet dat het eigenlijk meer een dorp is. In deze bijzondere wijk heeft Dura Vermeer inmiddels 200 woningen opgeleverd en 100 woningen in aanbouw. Samen met Ymere worden nog eens ruim 700 woningen ontwikkeld. 

Middenin de bouwcrisis in een stad met groot woningaanbod een nieuwe wijk ontwikkelen is een uitdagende opgave. Maar Nobelhorst is onderscheidend. Traditionele werkwijzen zijn hier losgelaten. In deze wijk geen vooraf ontworpen huizen, hier bepaalt de toekomstige bewoner hoe de woningen en buitenruimte ontwikkeld en gerealiseerd worden. Zij kunnen een kant-en-klaar huis kopen, maar ook een eigen wooninitiatief bedenken, een kavel of een aankleedhuis kopen of hun woonwens delen met de Buurtmakelaar en zo ontwikkelaars inspireren. Ook huurders met speciale wensen zijn welkom, 20 procent van de huizen wordt door Ymere verhuurd. 

Meandere woonstraatjes en leuke spiekgaatjes
Ook in de stedenbouwkundige opzet van Nobelhorst ademt dorps wonen uit. Dit betekent niet recht-toe-recht-aan ontworpen straatstructuren, maar meanderende woonstraatjes met leuke spiekgaatjes en dorpse materialen. Geen lange en universele woonblokken, maar een variatie aan woningtypen en architectonische ontwerpen. Telkens ontstaan vanuit een dorpse gedachte.

Het dorp is omringd door bos en water. Voor de inrichting van openbaar gebied wordt alleen duurzaam materiaal gebruikt en tal van maatregelen worden genomen om het dorp klimaatneutraal te maken. Ook de woningen zijn duurzaam. Dura Vermeer biedt daarom 10 jaar garantie op de energieprestatie van de woningen. 

 


  • OpdrachtgeverDura Vermeer Bouw Hengelo
  • OpdrachtgeverGemeente Almere
  • OpdrachtgeverYmere
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Hengelo
  • Verwervingswijze Eigen ontwikkeling

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation