In de regio Hengelo

knapten we in drie maanden zeven beschermde woningen op

Gerealiseerd
status
03-2015 - 05-2015
Loopduur
Woningcorporaties
Segment

Verlengde levensduur dankzij groot onderhoud
In de Hengelose Ketelstraat heeft Dura Vermeer in opdracht van Welbions in een bouwteam zeven woningen met beschermd stads- en dorpsgezicht opgeknapt. Vanwege de beschermde status mochten de woningen niet worden gesloopt. Groot onderhoud was de beste optie, zo kon de levensduur met twintig jaar worden verlengd. Tijdens het onderhoud was slechts een van de woningen bewoond.

Om de huizen weer up-to-date te maken zijn nieuwe geïsoleerde daken met dakramen geplaatst. Op de nieuwe daken zijn de oude dakpannen teruggelegd, om het beschermde stadsgezicht intact te houden. Ook het voegwerk is hersteld en de gevels en de tunnels tussen de huizen zijn geïsoleerd.

Het terrein rond de woningen is ook aangepakt. De bestrating van de tegelpaden is vernieuwd en achter enkele woningen is een stenen uitbouw gemaakt. In de tuin zijn nieuwe houten schuren geplaatst. Daarbij hebben de woningen nieuwe voordeuren en kozijnen gekregen. Hiermee voldoen de woningen aan het politiekeurmerk. De huizen hebben door dit onderhoud tevens een betere isolatiewaarde.

Binnenkant
Binnen zien de woningen er ook anders uit na het onderhoud. Alle huizen hebben een nieuwe keuken, toilet en badkamer. Twee woningen hebben zelfs een uitgebreide keuken in de uitbouw gekregen. De houten vloeren van de onbewoonde woningen zijn vervangen door geïsoleerde betonvloeren. De constructie van de woningen is verstevigd door stalen balken. Daarnaast is er stucwerk uitgevoerd en zijn er nieuwe vlizotrappen geplaatst. Tijdens de werkzaamheden is meteen het aanwezige asbest gesaneerd.

Al deze werkzaamheden zijn binnen drie maanden uitgevoerd, tot grote tevredenheid van de opdrachtgever.


  • LocatieHengelo
  • OpdrachtgeverWelbions
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Onderhoud en Renovatie Hengelo
  • Verwervingswijze Bouwteam

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation