In de regio Almelo

staat een vernieuwde Javatoren

Gerealiseerd
status
09-2015 - 02-2016
Loopduur
Bedrijfsleven
Segment

Dankzij een proactieve houding was het werk in vijf maanden af

In opdracht van Maassaete Rotterdam B.V./Impact Vastgoed is de binnenkant van de Javatoren in Almelo gerenoveerd. Dankzij een goede ketensamenwerking is de verbouwing door Dura Vermeer in iets meer dan vijf maanden uitgevoerd.

In die korte tijd zijn de begane grond en de eerste verdieping -gezamenlijk zo’n 1.100 vierkante meter- voorzien van een nieuw interieur. Er zijn onder meer een keuken, restaurant, werkplekken, vergaderruimtes, toiletgroep, receptie en een vide gerealiseerd. Daarbij is de hoofdentree verplaatst en het hele gebouw rolstoelvriendelijk gemaakt. De tweede tot en met de vijfde verdieping zijn volledig gestript. Die verdiepingen zijn casco opgeleverd en gereed voor nieuwe gebruikers.

Proactieve houding

Het werk moest zo snel mogelijk gedaan worden. Dankzij de proactieve houding van Dura Vermeer kon aan die vraag van de opdrachtgever worden voldaan. Creatieve ideeën zijn op een snelle wijze verwerkt tot een definitief ontwerp, waarbij de daarbij behorende bouwkundige- en installatietechnische werkzaamheden inzichtelijk werden.

Tijdens de renovatie was het gebouw van de zesde tot en met de elfde verdieping gewoon in gebruik. Om minimale overlast voor deze gebruikers te veroorzaken, is tijdens de renovatie een tijdelijke ingang gecreëerd. Voor het aanleveren van bouwmaterialen was er een andere ingang. De bouwplaats kon relatief klein blijven door ‘just in time’ leveren van bouwmaterialen.

Om de renovatie en de nieuwe hoofdentree te complementeren is de bestrating rondom het gebouw ook meteen vernieuwd.


  • LocatieAlmelo
  • OpdrachtgeverMaassaete Rotterdam B.V./Impact Vastgoed
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Onderhoud en Renovatie Hengelo
  • Verwervingswijze Bouwteam

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation