In de regio Almere

worden kapiteins van cruiseschepen opgeleid in simulatoren

Gerealiseerd
status
02-2015 - 06-2015
Loopduur
Onderwijs
Segment

Twee hypermoderne panden vormen begin van campus
In de duinen van Almere heeft Dura Vermeer een groot Amerikaans opleidingsinstituut gebouwd. Het Center for Simulator Maritime Training (CSMART) heeft een vloeroppervlak van 10.000 vierkante meter en biedt ruimte aan vier full mission bridge & engine simulators, leslokalen en kantoren. Dura Vermeer won deze Design & Build aanbesteding mede dankzij een ontwerp met duurzaamheidscertificaat LEED gold en mocht dit hypermoderne pand ontwerpen en bouwen.

Geavanceerde technieken
Met de meest geavanceerde technieken en industriële middelen zullen in het nieuwe trainingscentrum jaarlijks 6.500 kapiteins en (technische) officieren van cruiseschepen worden opgeleid. Vier simulatoren vormen het hart van het pand. Een groot deel van de brug en de machinekamers van cruiseschepen is hier nagebouwd. Vanaf de brug kan de kapitein in opleiding  beelden zien, geprojecteerd op een scherm met een doorsnede van twintig meter. 

In het atrium van 22 meter hoog kunnen cursisten van over de hele wereld samenkomen. Dit ontwerp van architect Paul de Ruiter is gebaseerd op grote glasvlakken met horizontale lijnen, gevormd door natuurlijke materialen en permanente zonwering. Het atrium verbindt de boven- en ondergrondse lagen van het pand.

CSMART Hotel
Naast CSMART heeft Dura Vermeer ook de opdracht voor de bouw van een aangrenzend hotel gewonnen. Deze Engineer & Build tender beslaat een project van nog eens 12.450 vierkante meter. De zogenoemde CSMART Accommodation & Parking ligt 50 meter boven zeeniveau. Het hotel telt twaalf verdiepingen met 176 kamers voor maritiem personeel, restaurant, lobby en fitness op de begane grond, en twee ondergrondse verdiepingen voor opslag- en parkeerplaatsen


  • LocatieAlmere
  • OpdrachtgeverCarnival
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Hengelo
  • Verwervingswijze DBM, UAV-GC

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation