In de regio Utrecht

realiseerden wij een sterrenkijker van formaat

Gerealiseerd
status
09-2014 - 08-2015
Loopduur
Bedrijfsleven
Segment

Dura Vermeer heeft een nieuwe bioscoop gerealiseerd langs de A2 bij Leidsche Rijn in Utrecht. De bioscoop bestaat uit zeven zalen en circa 2000 stoelen. Totale oppervlakte van het gebouw is ongeveer 11.000 m². De zalen hebben verschillende formaten en zijn multifunctioneel. De indeling is primair gericht op het kijken van films, maar de zalen zijn ook te gebruiken als congreszaal, voor lezingen, voor kleinkunstvoorstellingen, enzovoort.

De verschillende zalen zijn compact opgestapeld met daartussen de foyerruimte. De trap van de begane grond tot het dakterras verbindt alle publieke ruimten met elkaar. Vanwege het dakterras heeft de bioscoop de naam ‘De Sterrenkijker’ gekregen.

BIM-model
Het gebouw van 11.600 m2 bvo is in een extreem korte tijd gerealiseerd. Met de bouw is begonnen terwijl de engineering nog deels uitgewerkt moest worden. Om dit mogelijk te maken is door alle bouwteampartners samengewerkt in een BIM-model. Het gebouw grenst direct aan de landtunnel van de A2 in Leidsche Rijn. Er zijn bijzondere maatregelen in ontwerp en uitvoering getroffen om krachten op de bestaande tunnelconstructie te voorkomen.


  • LocatieUtrecht
  • OpdrachtgeverPathé holding BV
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Hengelo

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation