In de regio Arnhem

werd het hoofdkantoor van Alliander circulair verbouwd

Gerealiseerd
status
Bedrijfsleven
Segment

Op het eerste gezicht lijkt er aan de buitenzijde van het hoofdkantoor van Alliander weinig veranderd. Behalve dan de verplaatste en niet te missen ingangen aan de voorzijde en achterzijde en het aantrekkelijker en groener geworden buitenterrein. Binnenin is de verandering echter onmiskenbaar.

25.000m2
Dura Vermeer Bouw Hengelo renoveerde het gebouw van 25.000m2 in een tijdsbestek van ongeveer een jaar. Het gebouw bestaat uit twee bouwdelen, verbonden door een Atrium. Het oppervlak is verdeeld over vijf verdiepingen en een ondergrondse parkeergarage van twee verdiepingen.

Circulair
Het circulaire karakter van de verbouwing is gedurende de hele renovatieperiode zichtbaar geweest. Om te beginnen is ervoor gekozen om het bestaande pand te verbouwen en het dus niet te slopen ten behoeve van nieuwbouw. Van het bouwafval is meer dan 95 procent gescheiden ingezameld en waar mogelijk geschikt gemaakt voor hergebruik binnen het kantoor of elders. Zo is puin dat tijdens de verbouwing uit het pand kwam (ca. 1.850.000 kg) voor een deel gebruikt voor verharding van de grond rondom het gebouw. Het meeste puin is afgevoerd en werd elders gebruikt als fundatie onder nieuwe wegen.

Full electric
Na de verbouwing voorziet het kantoor voor een groot deel in zijn eigen energiebehoefte, waardoor de afname van het net naar verwachting met meer dan 70 procent omlaag gaat.  Het kantoor is een ‘full electric’ gebouw geworden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de energie die wordt opgewekt via honderden zonnepanelen. Voor de verwarming van het gebouw wordt gebruikgemaakt van aardwarmte en -koude.


  • LocatieArnhem
  • OpdrachtgeverAlliander
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Hengelo

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

Uw Feedback

© 2017 Dura Vermeer

a proud DotControl creation