In de regio Amersfoort

worden gebruikers bewust gemaakt van energieverbruik

Gerealiseerd
status
12-2014 - 09-2015
Loopduur
Onderwijs
Segment

In nauwe samenwerking met de gebruikers en de buurt is het gebouw ontworpen als een ontmoetingsplaats voor de wijk. Een plek waar kinderen kunnen worden opgevangen, kennis kan worden gedeeld, waar een moderne en natuurlijke speelplek voor de scholen en de wijk verrezen is en vooral ook ruimte is voor informele ontmoetingen (buurtcafé) en andere activiteiten.

De school werd op 13 november 2014 bekroond met de Gouden Kikker Award. Een Award voor bouwprojecten die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Frisse Scholen
Vanuit de duurzaamheidsgedachte heeft de gemeente hoge eisen gesteld aan het klimaat en de duurzaamheid van het gebouw. Daarom is een school ontworpen conform Frisse Scholen Klasse B en een GPR-score van gemiddeld 9 op de thema’s Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Hierbij wordt zelfs een score van 10 op het thema energie behaald. Kortom een gebouw dat helemaal energieneutraal is.

De gebruikers worden door 'educatieve duurzaamheid' bewust gemaakt van het energieverbruik en haar invloed daarop. Zo zijn onder meer de stortbakken van de toiletten transparant uitgevoerd, zodat zichtbaar wordt hoeveel water het doorspoelen van het toilet kost. Daarnaast zijn leidingdelen transparant uitgevoerd, waardoor kinderen kunnen zien hoeveel water er doorheen stroomt. Het meest bijzondere is wel de “groene” entree van de school. Wanneer de kinderen over de vloer in de entree lopen wekken zij energie op. Hoeveel dit is kunnen zij zien op het beeldscherm in de centrale hal.


  • LocatieAmersfoort
  • OpdrachtgeverGemeente Amersfoort
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Hengelo
  • Verwervingswijze Aanbesteding

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation