donderdag 26 juli 2018

In maart staan we altijd extra stil bij het thema veiligheid tijdens de Dag van de Veiligheid. Dura Vermeer pakte deze dag flink uit met de lancering van de nieuwe corporate veiligheidsfilm naar aanleiding van de foto op Dumpert. Ook werd de nieuwe Samen Veilig-krant gelanceerd, samen met de SAVE veiligheidsapp voor Dura Vermeer medewerkers.

Ons thema van de dag was kwetsbaarheid. Bouwen blijft ook mensenwerk en er gebeuren nog steeds ongelukken op de bouw. We zijn kwetsbaar. Het concept ‘Zien - Handelen – Leren’ kan niet vaak genoeg worden uitgelegd. De kern hiervan is het tonen van een proactieve houding: als je iets ziet, onderneem dan actie en deel vervolgens je ervaringen. Kortom: maak veiligheid bespreekbaar.

Om het concept kracht bij te zetten hebben we ook de introductiefilm op de bouw aangepakt. Als het gaat om veiligheid kun je nooit duidelijk genoeg zijn. De boodschap was duidelijk, maar de beelden konden nog beter. Op het Noordgebouw en Het Wiedenbroek zijn nieuwe beelden opgenomen, die duidelijk aangeven wat de regels zijn rondom veiligheid. De film wordt op de bouwplaats aangeboden in het Nederlands en in het Engels. Om ook onze Twentse collega’s zo helder mogelijk te instrueren is ook voor hen een versie opgenomen. Nieuwsgierig? Bekijk de film hier: https://www.youtube.com/watch?v=sjy1fzCYpP0

Want veiligheid staat áltijd op 1, daar is geen discussie over mogelijk.

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation