dinsdag 29 januari 2019

Wat ziet een vrachtwagenchauffeur allemaal in zijn spiegel? En vooral: wat niet? Dat leerden de groepen 6, 7 en 8 van basisschool de Nije Kroost in Zeist deze week tijdens een speciale 'dodehoekles'. Dura Vermeer Bouw Hengelo organiseerde deze les in verband met de ligging van de bouwplaats, dichtbij de school.

Langs de bouwplaats naar school

Hier worden woningen gebouwd voor woningcorporatie Woongoed Zeist. Omdat een aantal leerlingen langs de bouwplaats naar school fietst is het belangrijk dat, naast dat de chauffeurs rekening houden met het de kinderen, de kinderen weten waar ze op moeten letten als ze bij een vrachtwagen in de buurt komen. 

Gevaarlijke situaties voorkomen

Het vrachtverkeer dat over de weg en langs de school rijdt, kan voor fietsers voor gevaarlijke situaties zorgen. In de lessen konden de leerlingen zelf ervaren wat een vrachtwagenchauffeur wel en niet ziet en hoe ze veilig naar school kunnen fietsen in bepaalde situaties.  

Extra oog voor de kwetsbare verkeersdeelnemers

Het is belangrijk extra oog te hebben voor kwetsbare verkeersdeelnemers en met name de basisschoolleerlingen die zelf naar school fietsen. Jos Roelofs, projectleider bij Dura Vermeer verzorgde deze les daarom samen met Boman van Traffic Service Nederland en Tonnie van Ploegam. Ze vertelden wat er gebouwd gaat worden gaven uitleg en tips over verkeersveiligheid en de dode hoek van een vrachtwagen.

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation