vrijdag 17 januari 2020

Het plangebied aan de Pastoor Cohustraat ligt groen ingepakt in een stijlvolle buurt in Zeist. Het doel vanuit het ontwerp was om er opnieuw een fijne plaats van te maken; een woonhof waar de huurders van Woongoed Zeist ‘in stijl’ kunnen wonen.

Een stijlvolle en groene woonhof

De bebouwing rondom het plangebied en de Harmonielaan is stijlvol en rijk gedetailleerd. De jaren 30, waarin de meeste woningen gebouwd zijn, is goed terug te zien in de architectuur. Ondanks dat het plangebied midden in de wijk ligt is het ‘woonhof’ aan drie zijden omringd door groen.

20 sociale huurwoningen worden momenteel gebouwd aan de Pastoor Cohustraat. Het gaat om zes eengezinswoningen en veertien appartementen. De twee leegstaande schoolgebouwen die er stonden, zijn gesloopt. Het project wordt naar verwachting in februari opgeleverd.

De woningen

Er zijn twee verschillende types appartementen. Het basistype komt 11 keer voor, op de begane grond en de eerste verdieping. Het ‘penthouse’ type op de tweede verdieping komt 4 keer voor, deze is ondieper en breder en heeft een ruim dakterras op het zuiden.

De grondgebonden woningen zijn gemaakt vanuit ons eigen concept. De keuken zit aan de voorkant, met uitzicht op het hof. De woonkamer kijkt uit op de achtertuin en het park. Op de eerste verdieping zijn de badkamer en slaapkamers ingedeeld. De woningen hebben een ruime zolder.

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation