maandag 29 april 2019

In opdracht van Maarsen Groep is Dura Vermeer Onderhoud en Renovatie Midden West gestart met de renovatie van kantoorgebouw De Walvis in Amsterdam. Het pand, gelegen aan de Grote Bickerstraat in het centrum van Amsterdam, ondergaat een complete metamorfose naar ontwerp van KAAN Architecten. 


KAAN Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de renovatie, waarbij de kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw worden gerespecteerd, de nieuwste technieken worden gebruikt en voldoet aan de huidige eisen. Dit resulteert in een eigentijds en duurzaam kantoorgebouw. Ook het omliggend (parkeer)terrein wordt opnieuw ingericht en krijgt een groener karakter.

De ingrepen aan het 10.000 m² grote pand zijn uitvoerig. Het kantoorgebouw wordt tot op het casco gestript. Daarbij blijven alleen de vloeren, kolommen en de kern intact. Alle andere elementen worden grondig aangepakt. Zo krijgt het gebouw een nieuwe gevel en worden alle installaties volledig vernieuwd, waarmee het weer voldoet aan de huidige eisen. Het gebouw wordt aan de waterzijde (beperkt) uitgebreid ten behoeve van representatieve kantoor- en overlegfuncties. 

Vanwege de binnenstedelijke ligging heeft Dura Vermeer tijdens de voorbereiding veel aandacht geschonken aan de omgeving. Dat heeft geleid tot een scala aan beheersmaatregelen, die bijvoorbeeld toezien op de veilige bereikbaarheid van de omgeving en de naastgelegen school. 

Op het gebied van duurzaamheid heeft Maarsen Groep een BREEAM-excellent ambitie. De installaties zijn flexibel uitgelegd zodat aanpassingen in de toekomst eenvoudig te realiseren zijn.

Naar verwachting zal de renovatie aan het begin van het tweede kwartaal 2020 worden afgerond. Namens Maarsen Groep heeft CBRE de opdracht voor de verhuur. 
 

Voor meer informatie kunt u terecht op de projectwebsite: www.dewalvisamsterdam.nl.

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation