woensdag 3 februari 2016

Dura Vermeer start met de bouw van het ziekenhuis voor de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) in Scheemda. Vrijdag 29 januari zijn symbolisch de eerste stenen gelegd. Het nieuwe ziekenhuis vervangt de ziekenhuislocaties in Delfzijl en Winschoten en krijgt de naam ‘Ommelander Ziekenhuis Groningen’. Met de bouw van het ziekenhuis is de ziekenhuiszorg voor inwoners van Noord- en Oost-Groningen gewaarborgd.

De bouwperiode duurt naar verwachting twee jaar. Begin 2018 verwelkomt het OZG haar eerste patiënten.
 
Best mogelijke zorg dankzij intensievere samenwerking

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) neemt op korte termijn OZG over. De samenwerking tussen beide partijen zal daarom de komende jaren sterk uitgebreid en versterkt worden. Dat is mogelijk doordat de zorg die zij leveren goed op elkaar aansluiten. Patiënten van het UMCG kunnen profiteren van snel beschikbare basiszorg in OZG en patiënten van de OZG profiteren van de zeer specialistische kennis en kunde binnen het UMCG. Zo krijgen patiënten de best mogelijke zorg op de beste plek. De keuzevrijheid van de patiënt staat hierbij altijd centraal.
 
Aardbevingsbestendig

Het nieuwe ziekenhuis in Scheemda wordt aardbevingsbestendig gebouwd. De afgelopen maanden heeft de OZG de oorspronkelijke bouwplannen, in nauw overleg met de NAM, aardbevingsbestendig gemaakt. Ook is overeengekomen dat deze meerkosten (13 miljoen euro incl. BTW) door de NAM worden betaald.
 
Het nieuwe ziekenhuis

Het nieuwe ziekenhuis van het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda wordt een modern duurzaam ziekenhuis met veel daglicht, gebouwd volgens de nieuwste inzichten en voorschriften voor ziekenhuizen en zorginstellingen. De een- en tweepersoonskamers bieden veel privacy en de indeling van de polikliniek is zo gemaakt dat dokters naar patiënten lopen in plaats van andersom. Dankzij de vele ramen hebben de patiënten een mooi uitzicht op het omliggende landschap. In de ramen van het gebouw zitten zonnecollectoren om in een deel van de energiebehoefte te voorzien.

 

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation