vrijdag 13 april 2018

Deze titel is natuurlijk al lang niet meer van toepassing. Het idee dat een stagiair(e) binnen ons bedrijf een goedkope arbeidskracht en een manusje-van-alles is, is al een tijdje voorbij. Op ieder werk en bij iedere afdeling zit minimaal één meewerkend stagiair(e). Zij werken volledig mee in projecten, dragen bij in het bedenken en uitwerken van nieuwe ideeën en het onderzoeken van vraagstukken. Allemaal voordelen voor Dura Vermeer Bouw Hengelo, maar zeker ook voor de stagiair(e)s zelf.

Werkend leren

Kennis die op school is opgedaan in de praktijk kunnen uitvoeren en leren hoe het er binnen een bedrijf echt aan toe gaat. Daar hebben ze uiteindelijk allemaal het meest aan.  De studenten binnen Dura Vermeer Bouw Hengelo zijn een goede bron van energie en ideeën en krijgen de kans deze in te brengen binnen ons bedrijf. Daar bovenop komt dat wanneer ze passen binnen de cultuur ze er ook nog eens een passende baan uithalen. Net als veel collega’s binnen de organisatie, waaronder ook twee directieleden.

Elkaar leren kennen

Stagiaires kunnen leren van het bedrijf en het bedrijf van de stagiaires. Maar ze kunnen ook van elkaar leren. En dat was afgelopen Dura Vermeer Stagedag het doel. Alle stagiaires, van zowel de bouwen als kantoor, werden uitgenodigd deel te nemen aan deze dag.

Interessante dynamiek en verrassende uitkomsten

De aftrap werd gedaan door Marieke Mentink, directeur klant & markt. Zij nam de studenten mee in de organisatiestructuur, de laatste ontwikkelingen en toonaangevende projecten. Vervolgens werden de studenten in groepen verdeeld om te werken aan een case. De case bestond uit een fictieve aanbestedingscase over de Technohal, Universiteit Twente. Elke groep werd gevraagd een korte presentatie te geven over hoe zij de aanbesteding zouden aanpakken, in zowel voorbereiding, uitvoering als planning. De diversiteit in de groepen zorgde voor een interessante dynamiek en verrassende uitkomsten.

Na de lunch werd een korte rondleiding gegeven door het kantoor. Hier konden de studenten kennis maken met de verschillende afdelingen en functies. De middag stond in het teken van een bezoek aan de Technohal. De rondleiding werd verzorgd door Gerard Roseboom, uitvoerder op het project. Gerard gaf de studenten inzicht in alle bijzondere en inventieve aspecten binnen het project. Zo komt er veel kijken bij het bouwen op een technische campus, naast een Nanolab. De dag werd uiteraard afgesloten met een borrel. Al met al een erg geslaagde dag.

Bekijk HIER hoe het was.

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation