vrijdag 29 juni 2018

Donderdag 28 juni 2018 boorde de Saxenburgh Groep de eerste paal voor de bouw van het nieuwe medisch centrum. Met de boorceremonie start de Saxenburgh Groep samen met Dura Vermeer Bouw Hengelo en Goossen te Pas Bouw het bouwproces. 

Het boren van de eerste paal gebeurde door Henri Janssen. De voorzitter Raad van Bestuur neemt met deze actie afscheid van de Saxenburgh Groep na een periode van vier jaar. Per 1 augustus volgt Wout van der Kam hem op.

In totaal worden de komende vijf weken 490 palen geboord voor de fundering van het nieuwe medisch centrum. “We kiezen voor boren in plaats van heien om hiermee de geluidsoverlast tot een minimum te beperken.” Vertelt René Evers, Bedrijfsleider bij Dura Vermeer.

Het nieuwe medisch centrum krijgt een bronskleurige aluminium gevelbekleding. Deze gevelbekleding geeft het nieuwe ziekenhuis een vriendelijke en toegankelijke uitstraling.
Door de speling van het licht ziet de gevelbekleding er iedere dag iets anders uit. Zo geeft een bewolkte hemel een ander effect dan een strakke blauwe lucht. Dit geeft een heel eigen sfeer aan het nieuwe ziekenhuis en maakt dat het gebouw herkenbaar en onderscheidend is in de regio.

Het nieuwe medisch centrum komt vóór het huidige ziekenhuis op de plek waar eerst de parkeerplaatsen waren. De verwachting is dat het nieuwe medische centrum in 2020 in gebruik genomen wordt.

Voorafgaand aan de boorceremonie bekrachtigden Henri Janssen, voorzitter Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep, en Peter Snijders, burgemeester van de Gemeente Hardenberg, hun samenwerking aan de ontwikkeling van het nieuwe gezondheidspark.

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation