donderdag 12 september 2019

De Prinses Amaliaburg in de N246 bij Westknollendam is feestelijk geopend door Adnan Tekin, gedeputeerde Mobiliteit van de provincie Noord-Holland, en Jan Jorna, directeur Dura Vermeer. De brug is een mijlpaal in het groot onderhoud van de N246-N244, dat eind 2020 gereed is. Dankzij de werkzaamheden verbetert de verkeersveiligheid en doorstroming op het traject.

Meer dan 100 bewoners van Westknollendam waren op 12 september op de opening afgekomen. De provincie had het feest met name voor hen georganiseerd, omdat zij de meest directe hinder van de bouwwerkzaamheden hebben ondervonden. Gedeputeerde Tekin dankte de bewoners dan ook voor hun geduld en begrip.

Oude naamplaat

De gedeputeerde en de directeur van Dura Vermeer overhandigden ter gelegenheid van de brugopening de naamplaat van de oude Beatrixbrug aan de Historische Vereniging Wormerveer. Ook werd een gedicht van Merel Morre onthuld, dat speciaal voor de brugopening was geschreven. De brug heeft een nieuwe naam gekregen, omdat elders in de gemeente Zaanstad ook al een Beatrixbrug is. Daarom was de bouw van de nieuwe brug een mooie gelegenheid om de brug een nieuwe naam te geven: de Prinses Amaliabrug.

Timelapse

Van de bouw van de Prinses Amaliabrug is een timelapse gemaakt. Bekijk hem hier.

Demontage tijdelijke Beatrixbrug

Met de officiële opening is het ook hoogtijd om de tijdelijke Beatrixbrug, die naast de Prinses Amaliabrug ligt, te demonteren. De demontage is afgelopen week voorbereid, zodat we in het komende weekend (14/15 september) de brugelementen kunnen verwijderen.

Het project

Binnen het project N246 – N244 Trajectonderhoud voert de provincie Noord-Holland groot onderhoud uit aan de N246 en de N244, van Wormerveer tot Alkmaar. Ook de vernieuwing van de Beatrixbrug en de Kogerpolderbrug maakt deel uit van het project. Daarnaast verbeteren we de verkeersveiligheid en de doorstroming door bijvoorbeeld het aanleggen van een nieuwe rotonde, nieuwe afslagen en nieuwe fietsoversteekplaatsen. Op dit moment vervangen we de Kogerpolderbrug en is er een piek in de onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt. De komende weken en weekenden wordt er soms dag en nacht gewerkt om de werkzaamheden op tijd af te krijgen. In het najaar van 2020 zijn de werkzaamheden helemaal klaar.

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation