zaterdag 1 december 2018

Een jaar na de start van de bouw van Wiedenhof was daar het moment dat fase één van de bouw is gerealiseerd en het nieuwe en moderne verpleeghuis officieel werd geopend. Op vrijdag 30 november werd het gebouw in aanwezigheid van bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers, cliëntenraden, Dura Vermeer, Woningcorporatie Domijn en relaties van Livio door Commissaris van de Koning provincie Overijssel de heer Heidema geopend.

De start van bouwfase 1 en de naam onthulling vond plaats op 2 november 2017. Nu een jaar later kan met trots Wiedenhof in Haaksbergen geopend worden. Begin oktober zijn de bewoners van Het Wiedenbroek verhuisd naar één van de acht woongroepen. Een woongroep bestaat uit acht appartementen en een huiskamer. Zes woongroepen voor bewoners met dementie en twee woongroepen voor bewoners met lichamelijke aandoeningen.

De Commissaris van de Koning feliciteerde de medewerkers en bewoners: “Dit is het aller eerste verpleegtehuis in heel Nederland dat nul op de meter is. Het Wiedenhof is een bijzondere plek, waar het achter de geraniums zitten er niet bij is. Je leeft met elkaar en ontmoet elkaar hier. Dat maakt het nog meer de moeite waard. Het is een veilige en fijne plek voor u, voor u en door u. Daar wil ik u mee feliciteren.”

Henk Pluimers, directeur van Dura Vermeer, is trots op het team: “Hier staat een trots man, trots op het team wat het gemaakt heeft en trots op de mensen die het bedacht hebben. Zij hebben er enorm veel energie in gestoken en het eindresultaat is prachtig.” Uitvoerder Niek Lansink, overhandigde een aantal nieuwe huisdieren aan de bewoners en medewerkers van het Wiedenhof. De huisdieren zijn kippen die in de ren lopen, welke gebouwd is ter bescherming van de bomen op het terrein. 

Ontmoetingsplek voor de wijk

Wiedenhof wordt een ontmoetingsplek die zorgt voor verbinding tussen de bewoners, familie en de wijk. Het hart van het gebouw krijgt dan ook meerdere functies. Niet alleen bewoners van Wiedenhof kunnen daar gebruik van maken, ook andere Haaksbergenaren kunnen er terecht. Het ligt in een parkachtige omgeving en dit spreekt veel mensen aan. Een klein deel van de tuin rondom het gebouw hebben we al aangelegd, zodat de bewoners volgend voorjaar buiten kunnen zitten. Het andere deel leggen we aan zodra fase 2 klaar is. 

Deel 2: sloop en bouw laatste gedeelte

Dura Vermeer Bouw Hengelo voert de bouw in twee fases uit. De tweede fase is inmiddels gestart. De totale oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2019. Daarna verzorgt Dura Vermeer Bouw Hengelo het beheer en onderhoud voor 30 jaar. 

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation