donderdag 2 november 2017

Wiedenhof; dat is de nieuwe naam van het zorggebouw in Haaksbergen. De naam werd donderdag onder toeziend oog van bewoners van zorgcentrum Het Wiedenbroek, omwonenden, medewerkers van Livio, Dura Vermeer, Domijn en wethouder Edith van Spiegel bekend gemaakt. Hiermee werd de start van de bouw van Wiedenhof beklonken. De hoogbouw van Het Wiedenbroek blijft bestaan en zal voortaan Medisch Centrum Haaksbergen worden genoemd. 

De naam Wiedenhof werd uit maar liefst 192 inzendingen van een prijsvraag gekozen. Dit gebeurde door een speciaal samengestelde jury met afgevaardigden. Wiedenhof is een samenstelling van Wieden, een historische verwijzing naar Het Wiedenbroek, en hof, vanwege de parkachtige omgeving die een gevoel van geborgenheid biedt. 

Bijzondere plek voor Haaksbergenaren
Wiedenhof wordt volledig energieneutraal, wat erg bijzonder is voor een woonzorgcomplex. Het gebouw is door Hans Architecten optimaal ontworpen voor zowel de medewerkers als de bewoners. Aansprekend is ook de parkachtige omgeving waarin het komt te liggen. De aankleding van het gebouw straalt met kleinschalige woonvormen een huiselijk, familiair en gezellig leefklimaat uit. De eenpersoonskamers worden ruim opgezet met elk een eigen sanitaire voorziening. 

Het hart van het gebouw krijgt aantrekkelijke wijkfuncties. Zo komt er een winkel die ook fungeert als postkantoor. En van de stomerij- en maaltijdvoorziening kunnen alle bewoners van Haaksbergen gebruik maken. Ook worden er verschillende sociale (wijk-)activiteiten georganiseerd waaraan iedereen kan deelnemen. Kortom: een bijzondere plek voor alle Haaksbergenaren!  

Doorkijkje planning
Dura Vermeer is begonnen met de fundatie. Rond januari 2018 beginnen de eerste opbouwwerkzaamheden, zoals het leggen van de installaties onder de vloeren en de opbouw van de vloer op de begane grond. De verwachting is dat de eerste fase van de nieuwbouw in juli 2018 afgerond is.
 

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation