donderdag 3 september 2020

Een moment om samen bij stil te staan

Op de Avignonlaan 11 in Eindhoven wordt een nieuw schoolgebouw voor de Aloysius Stichting gerealiseerd. In het gebouw gaan 600 leerlingen uit het speciaal- en voortgezet speciaal onderwijs vanaf de zomer 2021 les krijgen. De leerlingen krijgen nu nog op vier verschillende locaties in Eindhoven les. Woensdagochtend 2 september is op een feestelijke manier stilgestaan bij de vorderingen van de nieuwbouw met de viering van het hoogste punt. 

Feestelijke viering

Rond kwart voor 9 ‘sochtends arriveerden de eerste gasten op de bouwplaats aan de Avignonlaan. 
Naast gastheer gemeente Eindhoven zijn ook enkele docenten en leerlingen van de Aloyisius Stichting en verschillende directbetrokkenen van het project bij de hoogstepunt viering aanwezig. 

Na ontvangst met koffie en thee heette John Antonise, projectmanager gemeente Einhoven, alle gasten van harte welkom. 

Jos Vinders, directeur De Rungraaf en De Korenaer Strausslaan, is blij met de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. Iedereen is écht betrokken en denkt actief en constructief mee en handelt in de missie en visie van Aloysius. Dat verdient een groot compliment voor onze bouwheer: de gemeente Eindhoven, de aannemer Dura Vermeer en de architect RoosRos. Samen zorgen we ervoor dat er een gebouw gerealiseerd wordt dat uitnodigt tot prettig samen leren en samen werken. Een gebouw waar leerlingen, voor wie het allemaal niet zomaar vanzelf gaat, zich thuis en geborgen voelen en waar ze aangesproken worden op wat ze wél kunnen.

Ook Martin Beukeboom, directeur Dura Vermeer Bouw Zuid, sprak zijn waardering uit voor de samenwerking die het bouwteam vanaf de tenderfase tot op heden heeft doorgezet. ‘’De uitvraag van de gemeente sluit naadloos aan op een van onze ambities: klantgericht samenwerken aan duurzame en toekomstbestendige gebouwen. Vanuit onze expertise als bouwteampartner en de goede samenwerking tussen alle partijen hebben we dit optimaal in het ontwerp én in de realisatie terug kunnen laten komen.”  

Na de toespraken was het tijd voor een officiele handeling én een fotomoment met de wethouder. Leerlingen van de toekomstige school vereeuwigde hun handafdruk in beton. Deze worden later in het ontwerp van de school verwerkt. De ochtend werd afgesloten met een rondleiding door het nieuwe gebouw.

Circulaire werkelijkheid 

De opdrachtgever, Gemeente Eindhoven, heeft een  hoge ambitie op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Zij hebben het bouwteam onder leiding van Dura Vermeer uitgedaagt op een andere manier naar ontwerpen en bouwen te kijken. Zo is er ondermeer besloten om naast de ‘normale’ onderdelen als zonnepanelen, materialen met een duurzame herkomst ook een donorstaalskelet en circulair beton toe te passen. 
 

 

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation