vrijdag 24 november 2017

Meer dan 300 belangstellenden bezochten donderdag 23 november de infomarkt in Het Ravijn in Nijverdal. De infomarkt is opgezet voor de NOM-woningen aan de Kareldoormanweg in Nijverdal.

Informatiemarkt

De organisaties die betrokken zijn bij dit nieuwbouwproject, Reggewoon, Dura Vermeer, Ordelman & Dijkman en het VIA team voor wijkaangelegenheden stonden klaar voor bezoekers. De bezoekers waren enthousiast, de avond een groot succes. Inschrijven kan nog tot 4 december en 5 woningen zijn al verzegd aan de mensen die terugkeren.

Levensloopbestendige woningen

Op de bestaande plek waar nu 20 twee-onder-een kap woningen staan, komen straks acht blokjes van drie levensloopbestendige woningen. Op de begane grond zijn een slaapkamer en badkamer aanwezig. Op de bovenverdieping is een tweede slaapkamer aanwezig. Dit betekent dat de woningen zowel voor jong als oud geschikt zijn. Vier woningen hebben een extra, derde slaapkamer, op de begane grond.

Nul-op-de-meter woningen

Voor Reggewoon zijn dit de eerste nieuwbouwwoningen die nul-op-de-meter worden gemaakt. Dit betekent dat bij een gemiddeld huishoudelijk gebruik de energiemeter aan het einde van het jaar op nul staat. Er zit geen gasaansluiting in de woning. Op de daken worden zonnepanelen geplaatst. In de woning komt een warmtepomp met een ventilatiesysteem dat de warmte in de woning terugwint.

Planning

In februari 2018 wordt gestart met de sloop van de huidige woningen aan de Karel Doormanweg in Nijverdal. Vervolgens worden 24 woningen nieuwe woningen teruggeplaatst. De planning is om in de eerste helft van 2019 op te leveren.

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation