maandag 14 mei 2018

Dura Vermeer Groep heeft overeenstemming bereikt met het multidisciplinair advies- en ingenieursbureau Iv-Groep over de voorgenomen overname van ingenieursbureau Advin, dochteronderneming van Dura Vermeer. Het betreffen de externe activiteiten van Advin op het gebied van verkeerskunde, infra installaties, ruimtelijke informatie en regionale infrastructuur. Met de overname gaan 55 medewerkers van Advin over naar Iv-Groep.

Bouwconcern Dura Vermeer heeft afgelopen maart een deel van de ontwerpexpertise van Advin geïntegreerd met die van haar divisie Infra waarbij een groep van ongeveer 40 medewerkers van Advin overgenomen is door Dura Vermeer. Tevens zijn per 1 april 2018 de Advin-medewerkers van de afdelingen Bouwkunde en Werktuigbouw overgestapt naar bureau Vicoma. In het voorjaar van 2018 wordt hard gewerkt aan de overdracht van de Advin BV met de resterende activiteiten naar Iv-Groep. Naar verwachting wordt de overname zomer 2018 afgerond.

De belangen van medewerkers en klanten van Advin zijn met de overname voor de lange termijn gewaarborgd. Ook tijdens en na het overnameproces blijft Advin onverminderd de diensten verlenen die haar klanten gewend zijn.

Iv-Groep en Advin zijn geen onbekenden van elkaar. Al sinds 2003 wordt er intensief samengewerkt. Medewerkers van beide partijen verheugen zich op de samenvoeging.

Rob van Bodegraven, directeur Iv-Infra: “Advin wordt onderdeel van Iv-Infra, de divisie infrastructuur binnen Iv-Groep. Met de overname van Advin versterken we onze kennis binnen Iv-Infra op het gebied van verkeerskunde, infra installaties en ruimtelijk meten en breiden we uit in het domein van de regionale infrastructuur. Daarmee kunnen we ons producten- en dienstenpakket op het gebied van mobiliteitsvraagstukken, openbare ruimte, infrastructuur, geo-informatie en installaties verbreden en verdiepen. Daarnaast versterken we met de overname van Advin onze positie in de regio Zuid-Nederland.”

“De activiteiten van Iv-Infra en Advin vullen elkaar perfect aan. Een mooie toevoeging aan de huidige diensten van Iv-Infra is bijvoorbeeld de bijzondere 3D-scanauto van Advin. Deze scant al rijdend de omgeving met een uiterst hoog detailniveau en hoge nauwkeurigheid. In een dichtbevolkt land als Nederland is nauwkeurige en betrouwbare ruimtelijke informatie essentieel voor veel projecten die worden uitgevoerd. Wij zijn ervan overtuigd dat zowel klanten als medewerkers baat hebben bij deze overname, doordat zij hiermee toegang krijgen tot de gebundelde kennis van Advin én Iv. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de overname de juiste stap is voor beide bedrijven.”

Meer informatie

Voor meer informatie over de diensten van Iv-Infra en Advin kunt u contact opnemen met Rob van Bodegraven, directeur Iv-Infra, telefonisch via 088 943 3200 of met de contactpersonen van Advin die staan vermeld op deze website.

 

 

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation