maandag 7 oktober 2019

In de Beverweerdstraat, Sandenburgstraat,  Rijnauwenstraat, Loevesteinlaan en Hardenbroekstraat hebben we bij 334 woningen verduurzamingswerkzaamheden uitgevoerd. In de eerste fase hebben onderhoudswerkzaamheden aan de binnenzijde van de woningen plaatsgevonden. In de tweede fase zijn de gevels geïsoleerd, afgewerkt met minerale steenstrips en spachtelputz. De zolders zijn geïsoleerd en het glas is vervangen door isolatieglas. 

De cijfers

We hebben in alle woningen nieuwe, brandwerende en inbraakveilige voordeuren geplaatst en mechanische ventilatie geïnstalleerd. De  hele schil van de woningen is vervangen en aangepast. 
Daarnaast zijn:
 •   138 keukens vervangen;
•    219 toiletten vernieuwd;
•    229 badkamers vernieuwd;
•    Waar aanwezig de asbesthoudende standleidingen veilig verwijderd en vervangen;
•    In 63 woningen CV-ketels geplaatst, omdat er nog geen centrale verwarming was.

Wie mooi wil zijn…

Bij deze sociale huurwoningen in Moerwijk is niet alleen gekozen voor duurzaamheid maar zeker ook voor esthetiek. ‘’Ik ben er blij mee. Het is picobello. En de centrale verwarming vind ik een weelde. De hal was in de winter een ijskast. Nu kan ik het overal verwarmen”, zegt een bewoner die in de Beverweerdstraat woont. Ook de buurman, is blij met de vernieuwingen in zijn woning. “Ik zag eerst wel op tegen de rotzooi die het met zich meebrengt. Maar het viel achteraf wel mee. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Dat geldt ook voor je woning.”

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation