vrijdag 2 november 2018

Een half jaar nadat het officiële startsein voor de bouw werd gegeven, is op donderdag 1 november in Tubbergen het hoogste punt bereikt van het nieuwe woonzorgcomplex van TriviumMeulenbeltZorg. Geheel volgens traditie vierden TMZ, Dura Vermeer en haar partners deze mijlpaal, onder meer met een symbolische handeling verricht door de bewoners.  

De bewoners gaven door middel van drie knoppen het startsein aan de kraanmachinist voor het omhoog hijsen van een element in het gebouw. John Haverkort, directeur bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Ik ben trots op het vertrouwen vanuit TMZ. Het is de derde zorglocatie die we voor hen mogen bouwen.”

Een echte Twentse Havezate

Het woonzorgcomplex is ontworpen door architect Hans Groenewegen in samenwerking met Dura Vermeer. Het complex is in stijl van de Twentse havezate, met L-vormige vleugels. Binnen dit ontwerp is gekozen voor natuurlijke lichtinval in het gebouw. Waar bewoners straks ook in het gebouw verblijven, ze wandelen altijd naar het licht. Opvallend onderdeel van dit ‘lichtspel’ wordt de ‘tuinkamer’ met een grote raampartij, die uitzicht geeft over de glooiende es.

In de vleugels naast het centrale hoofdgebouw is straks plaats voor 55 bewoners.  De locatie aan de Sportlaan was sterk verouderd en stond voor de helft leeg. Een deel van de bewoners is vorig jaar verhuisd naar Erve Mensman in Geesteren.

Eerste gasloze Twentse zorginstelling

De nieuwbouw is als een van de eerste zorginstellingen in Twente gasloos. Onderdelen die hierin meewerken zijn warmtepompen, zonnepanelen en een voorziening voor warmte- en koudeopslag, waarvoor buizen vele tientallen meters de grond in zijn gegaan. 

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation