maandag 5 maart 2018

Havenpark wordt een klein wijkje met een grootse uitstraling. De buurt krijgt een heel eigen sfeer: stads en modern, maar tegelijkertijd gezellig en vriendelijk. Een sterke wijk met herenhuizen en kadepanden, op loopafstand van het centrum, met volop koffietentjes en winkels in de buurt. Aan de ene kant de rust en ruimte van de waterkant met zijn fraaie oevers met riet en grasbermen, aan de andere kant de levendigheid van de stad met al haar voorzieningen en gezelligheid.

De ontwikkeling met torenhoge ambities

Torenhoog waren de ambities in de eerste plannen: meer dan 300 woningen, een zwembad, multifunctioneel centrum en een casino. De crisis achterhaalde deze gemaakte plannen. De oude samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Apeldoorn, Woningcorporatie Ons Huis en Dura Vermeer Bouw Hengelo werd daarom Geert Ruiterkamp, Projectontwikkelaar Dura Vermeerook vervangen door een nieuwe koop- en ontwikkelovereenkomst, waarin alle partijen, na constructief overleg, hun belangen vertaald zagen en tevreden waren.

Eind 2015 werden de plannen opnieuw onderhanden genomen. ”De oude schetsen kwamen te vervallen. Samen met onze designstudio en de stedenbouwkundigen van de gemeente Apeldoorn hebben we de nieuwe schetsontwerpen gemaakt”, vertelt Geert Ruiterkamp, projectontwikkelaar bij Dura Vermeer.

Kadehuizen en stadsvilla’s in groene woonoase

Nu, na enkele jaren van radiostilte, is het plan in aanbouw en staat fase 3 klaar om in verkoop te gaan. Voor dit plan is aan drie verschillende architecten gevraagd een ontwerp uit te werken. Geert vertelt: “Hieruit is het ontwerp gekozen met een groene woonoase aan de oevers van het kanaal, met kadehuizen en stadsvilla’s, aangevuld met een kleinschalig appartementengebouw. Het karakteristieke huisje in het groen en de daarbij behorende moestuin blijven.”

 

Fase 3

De hof- en stadswoningen van fase 3 gaan aanstaande donderdag in verkoop. De architectuur van de woningen aan het Havenhof kenmerkt zich door de lagere gootlijn en geaccentueerde gevelvlakken. De hoekwoningen vormen de overgang naar de meer robuuste rand van de wijk. De hofwoningen beschikken allemaal over een parkeerplek op de gezamenlijke binnenplaats. Vanaf daar kunnen bewoners hun eigen tuin bereiken. Meer informatie staat op de projectwebsite www.woneninhavenpark.nl.

 

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation