dinsdag 14 november 2017

Woonwaard en Dura Vermeer starten begin 2018 met de verduurzaming van 111 eengezinswoningen in de Bomenwijk in Heerhugowaard. Het contract is getekend, de vergunning is verleend en de enthousiaste bewoners kijken vol verwachting uit naar hun verbeterde woningen die nul-op-de-meter worden.

Woonwaard maakt al haar woningen stapsgewijs klaar voor de toekomst. De woningen van de Bomenwijk worden begin 2018 energieneutraal, comfortabel en blijven betaalbaar. De woningen gaan van het gasnetwerk af en zijn dus voortaan gasloos. De daken voorziet Dura Vermeer van zonnepanelen, de woningen krijgen optimale isolatie en nieuwe duurzame installaties om onder andere de woning te voorzien van warmte. Na de opknapbeurt wordt er door de zonnepanelen voldoende energie opgewekt voor het verbruik van een gemiddeld huishouden, ook wel bekend als Nul-op-de-Meter-woningen (NOM-woningen).

70% draagvlak

Enthousiaste bewoners zijn de sleutel naar een succesvolle woningverbetering. Vier weken geleden ontvingen de eerste bewoners de verbeterplannen op papier. Vooraf zijn zij geïnformeerd en betrokken bij de verbeterplannen. ‘Een goed gevoel hebben’ bij de verbeterwerkzaamheden is belangrijk. En dat blijkt, want binnen drie weken ging ruim 70% van het eerste blok bewoners akkoord met de plannen. Woonwaard en Dura Vermeer kijken uit naar de officiële start van de bouwwerkzaamheden.

Waarom verduurzamen

Het klimaat verandert. De aarde warmt op. Dat heeft grote gevolgen voor de natuur en onze gezondheid en veiligheid. Een belangrijke oorzaak is het verbranden van fossiele brandstoffen. Nederland is één van de landen die het meest vervuilt. Nu kiezen voor duurzame oplossingen, is zorgen dat de wereld morgen nog steeds leefbaar is. Woonwaard en Dura Vermeer willen bijdragen aan de zorg voor de wereld van morgen en werken daarom samen aan de verbetering van duurzame woningen. Om zo een bijdrage te leveren aan een volledig CO2-neutraal Nederland in 2050.

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation