vrijdag 9 februari 2018

Een uit 2012 daterende foto van een bouwplaatsmedewerker in een zeer onveilige situatie heeft Dura Vermeer ernstig in verlegenheid gebracht. De foto is gisteren op de website van dumpert.nl gepubliceerd en werd al meer dan 325.000 keer bekeken.

Op de foto is te zien hoe de Dura Vermeer medewerker op een geïmproviseerd werkbordes van trappen staat. Bij ons is op dit moment onbekend wie de foto  heeft gepubliceerd op dumpert.nl. De desbetreffende collega en zijn leidinggevende zijn nog steeds werkzaam bij Dura Vermeer. We zijn met de betreffende collega’s in gesprek, ook gezien de impact die deze foto op hen persoonlijk heeft.

Aandacht voor veiligheid fiks vergroot

De onveilige situatie op de foto is één van de redenen dat Dura Vermeer een aantal jaren geleden haar investeringen in en aandacht voor veilig werken fiks heeft vergroot. Sinds die tijd is veiligheid topprioriteit één van Dura Vermeer. Jaarlijks worden er allerlei (bewustwordings)campagnes uitgerold en deelgenomen aan allerlei initiatieven zoals de Governance Code Veiligheid in de bouw, praktijkdagen en cultuur- en gedragsprogramma’s. Ook is Dura Vermeer actief bezig met de veiligheidsladder, wat heeft geresulteerd tot de vierde trede, behaald eind 2017. En dit alles met resultaat: de IF-rate, de ongevallenindex, bij Dura Vermeer is bijzonder laag en zien we een duidelijke cultuuromslag naar veilig willen werken.

Niet representatief

‘Bij de eerste aanblik van de foto heerst ongeloof en enorme teleurstelling. Dit kan niet waar zijn. Gelukkig blijkt de foto niet representatief te zijn voor de huidige werkwijze. Positief is dat we op de foto zijn geattendeerd. Whatsapp en de email zijn overspoeld met berichtjes. Een teken dat veiligheid leeft en de wijze van werken op de foto wordt afgekeurd’, aldus Glenn Metselaar, hoofd Corporate Communicatie van Dura Vermeer.

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation