vrijdag 19 februari 2016

Albert Koeleman, bestuursvoorzitter van het Ommelander Ziekenhuis en directeur John Haverkort van Dura Vermeer Bouw Hengelo hebben vrijdag 19 februari de eerste van in totaal 1700 heipalen geslagen voor het nieuwe ziekenhuis in Scheemda.

De bijna 1700 heipalen zijn nodig om er voor te zorgen dat het ziekenhuis een aardbevingsbestendig gebouw wordt. De eerste 600 palen met elk een lengte van 15 meter zijn bedoeld voor de aanleg van de kelder die onder een gedeelte van het gebouw komt. Daarna gaan de overige palen met een lengte variërend van 4.5 - 12 meter de grond in, voor de aanleg van de fundatie van het gebouw.

Modern, duurzaam ziekenhuis

Het nieuwe ziekenhuis van het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda wordt een modern duurzaam ziekenhuis met veel daglicht, gebouwd volgens de nieuwste inzichten en voorschriften voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Dankzij de vele ramen hebben de patiënten een mooi uitzicht op het omliggende landschap. In de ramen van het gebouw zitten zonnecollectoren om in een deel van de energiebehoefte te voorzien.

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation