dinsdag 12 juni 2018

”Als kind was ik altijd aan het timmeren en kwam ik vaak bij mijn neef die een timmerbedrijf had”, benoemd Dick. Thijs wilde dierenarts en boer worden. Toch zijn alle drie de mannen al een geruime tijd bij Dura Vermeer Hengelo aan het werk. Ze vertellen over hun werk als voorman.

Voormannen zijn onmisbaar

Een voorman is onmisbaar bij het plannen en uitvoeren van de werkzaamheden voor een project. De voorman stuurt één of meerdere ploegen aan en heeft veel contact met de uitvoerder over de voortgang van het project. Hij ziet er onder andere op toe dat de veiligheidsregels op de bouwplaats worden nageleefd en dat de kwaliteitsnormen worden gehaald. Naast de leidinggevende taken timmeren ze ook mee. Echte vakmannen dus!

Voor Thijs, werkzaam bij Onderhoud & Renovatie, was een van de mooiste projecten het groot onderhoud aan 78 woningen aan de Veloursen Gieskesstraat. ”Als je maar goed volk om je heen hebt en jongens die willen doorpakken, verloopt het project super.”

Albert, werkzaam bij nieuwbouw, vond CSMART in Almere een van de mooiste projecten. Een enorm trainingscentrum en hotel voor cruiseschepen. "Een prachtig project! Het was een nieuwe manier van bouwen voor ons, kolommen stellen en prefab balken leggen vanuit hoogwerkers.” Dick, al een flinke tijd samenwerkend met Albert, kan niet kiezen welk project hij het mooist vond. Hij vond onder andere het stadshart van Almere, de woontorens in Vathorst en het Eemplein in Amersfoort mooie projecten. "Omdat er veel maatvoering te doen was en omdat het uitdagende projecten waren door de bijzondere ontwerpen.”

En als het dan weekend is..

De mannen zijn aan het einde van de werkweek tevreden als alles gerealiseerd is en iedereen tevreden is. Het werk moet goed en veilig uitgevoerd zijn. ”Als de bouw er weer netjes en opgeruimd bijligt is het tijd voor een biertje.” Dick gaat na de borrel met zijn vrouw richting de camping om écht weekend te vieren.

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation