vrijdag 9 februari 2018

Van oud fabrieksterrein naar sterke wijk, dat wordt Lucent in Hilversum. En die transformatie mocht gevierd worden. Op donderdag 7 februari werd de start van de bouw officieel gemaakt met de onthulling van het bouwbord en de nieuwe naam van de straat 'Verbindingslaan'. Dura Vermeer Bouw Hengelo is in samenwerking met de Alliantie een tijdje geleden al begonnen met de parkeergarage onder het appartementencomplex en nu gaat de bouw de lucht in.

De herontwikkeling

De geschiedenis van dit terrein begint aan het einde van de negentiende eeuw, met de vestiging van de Ripolin fabriek. Ripolin sloot in 1975 de deuren. Buurman Philips nam vervolgens het gebouwencomplex over. In 1985 besloot Philips de gebouwen te slopen, om er een groot kantorencomplex neer te zetten. Lucent Technologies nam het stokje over. De Alliantie heeft de locatie uiteindelijk in delen aangekocht voor transformatie en herontwikkeling naar een gebied om te wonen en te werken.

De locatie

Het gaat om een locatie van 3,5 hectare waar ongeveer 300 woningen verrijzen. Het totale plan omvat vier appartementgebouwen en 65 rijwoningen, naast het reeds gerealiseerde hoofdgebouw van woningcorporatie de Alliantie en het tot woongebouw getransformeerde kantoorgebouw. Het binnenterrein wordt een parkachtig gebied.

Onder het park komt een parkeergarage. De auto is in het gebied te gast, de nieuwe toegangsweg voor deze buurt wordt ingericht als 30 km/h straat. Het project heeft de naam Lucent meegekregen en ligt op ongeveer een kwartier wandelen van het stadscentrum van Hilversum. De Alliantie is de ontwikkelaar van Lucent. Als alles volgens planning verloopt, is Lucent in 2019 klaar.

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation