dinsdag 12 juni 2018

Afgelopen vrijdag was het zover; de start bouw van De Brugwachter, in de buurt Frankhuis, onderdeel van de wijk Stadshagen. Wethouder Monique Schuttenbeld voerde de officiële handeling uit en de toekomstige bewoners waren erbij. Samen maakten ze een boottocht met een hapje en drankje.

Landelijk en levendig met knipoog naar industrie

Het appartementengebouw ligt in de buurt Frankhuis, welke onderdeel is van de wijk Stadshagen. De toekomstige bewoners krijgen een ruime, rustige en landelijke woonomgeving, vlakbij het centrum. Ook de natuur is dichtbij; het Twistvlietpark en het strand van Milligerplas. Centraal en waterrijk zijn dan ook de grote pluspunten van het gebied. Vanuit de woning kunnen bewoners de rivier over kijken. Alle appartementen hebben een relatie met het water.

Dit gebouw is qua vormgeving geïnspireerd op industriële havengebouwen. Een hoog volume met een kap, en daar tegenaan een iet slager volume met een plat dak. Gevelopeningen hebben een rigide ritme en verschillende vlakken hebben een afwijkende kleur metselwerk.

Plek met historie

De Brugwachter komt op een plek met historie. Frankhuis is namelijk een eeuwenoud buurschap dat ontstond nadat Mastenbroek in 1364 werd verdeeld onder de omliggende plaatsen. Frankhuis werd bijna een dorpje op zich: een kleine, welvarende gemeenschap met een gemoedelijke sfeer. Door de aanleg van het Zwolle-Ijsselkanaal in 1964 werd het gebied in tweeën gedeeld en verdween de bedrijvigheid. De nieuwbouw zorgt hier tegenwoordig een tweede leven en maakt Frankhuis zelfs één van de populaire wijken van Zwolle.

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation