maandag 29 januari 2018

De bouwwereld is een mannenwereld.. toch? Aan de cijfers te zien wel. Gemiddeld 5% van de medewerkers in deze sector is vrouw. Een gemiste kans; want bewezen is dat projecten waarbij gemixte teams samenwerken, betere resultaten leveren. Bij Dura Vermeer geloven we oprecht in de kracht van diversiteit en werken er hard aan het aandeel van de vrouwen in de bouw te vergroten. En we zijn niet de enige die er zo over denken. 

Een meidendag
Een grote groep jonge dames van de opleiding Bouwkunde op het ROC van Twente liet zich er niet van weerhouden toch voor deze bouwwereld te kiezen. Zij zijn ervan overtuigd dat de bouw ook zeker voor vrouwen is weggelegd. Om te zien welke mogelijkheden zij hebben in de toekomst werd vanuit de opleiding een ‘Meidendag’ georganiseerd. Alle vrouwelijke studenten van de bouwopleiding kwamen bij Dura Vermeer op bezoek om van verschillende vrouwelijke collega’s van directieleden en tendermanagers tot aan calculatoren, werkvoorbereiders en trainees te horen wat er allemaal mogelijk is. 

De bouwvrouwen
De dag bestond uit een bezoek aan 3 verschillende bedrijven. Om 11.00 uur kwam de bus vol dames aan bij het kantoor van Dura Vermeer Bouw Hengelo. Na een presentatie over het bedrijf gegeven door de ‘bouwvrouwen’ in verschillende functies binnen het bedrijf, kregen de meiden een rondleiding over de verschillende afdelingen. 

Speeddates
Na de lunch was het tijd voor het interactieve gedeelte, namelijk de speeddate rondes. In drie groepen kwamen ze in contact met onze vrouwelijke trainees, modelleurs, projectmanagers, ontwikkelaars en natuurlijk stagiaires. De studentes konden al hun vragen stellen en kwamen zo op een leuke manier in gesprek. Door echte ervaringen en belevingen van verschillende dames uit de praktijk te horen, konden de meiden zich een goed beeld vormen van de vele mogelijkheden binnen een bouwbedrijf.  

De conclusie van de dag; Geslaagd! Na het bezoek bij Dura Vermeer vertrok de bus richting het laatste bedrijf, een architectenbureau. De dames vonden het een leuke en inspirerende dag!

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation