dinsdag 29 januari 2019

In Hardenberg wordt weer een nieuw ziekenhuis gebouwd door bouwcombinatie Goossen Te Pas Bouw en Dura Vermeer. Enkele teamleden van dit bouwteam zijn naast de werkzaamheden voor dit ziekenhuis ook druk bezig met de voorbereiding van de bouw van een kliniek in Mozambique, in het plaatsje Mecula. Dit plaatsje ligt in de vergeten en arme provincie Niassa. 

De kliniek

In deze kliniek komen o.a. voorzieningen voor tandheelkundige hulp, een klein laboratorium, een behandelruimte en een ruimte voor onderzoek en kleine chirurgische ingrepen. De bouwplannen zijn uitgewerkt en de organisatie is druk bezig met de voorbereiding.

Financiële middelen belangrijk onderdeel 

Een belangrijk onderdeel hiervan is het inzamelen van bouwmateriaal en financiële middelen. Tijdens deze zoektocht is in een korte tijd een enthousiaste band ontstaan tussen de vrijwilligers en de Hardenbergse ondernemer Jan Heuver van de  “Jan! Foundation”. 

Jan Heuver is samen met zijn broer Bertus mede eigenaar van 14 Profile Tyrecenters in Noord- en Oost Nederland en zij hebben het project in Mozambique omarmt. Op de locatie van Profile Tyrecenter in Hardenberg mochten Jaap Onrust en Niels Slotman, namens het team van vrijwilligers, de cheque van maar liefst € 10.000,- in ontvangst nemen.

Met deze gift zijn we nog dichter bij ons einddoel gekomen” melden Jaap en Niels, 'om straks in de bouwvak van 2019 de kliniek te realiseren'. Dit is niet de eerste keer dat het 'ziekenhuis team' naar Afrika vertrekt. Ook in 2015 hebben ze in Mozambique een kliniek gebouwd. Dit alles met als doel de zorg in ook de armste delen van de wereld  te verbeteren. 

Of zoals Jan zelf zegt: “Omdat goede banden de wereld mooier maken!” 

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation