donderdag 8 november 2018

Binnen 20 werkdagen zagen de bewoners aan de Dahliastraat hun eigen woning gesloopt worden én ook weer opgebouwd. Woningcorporatie ProWonen in Borculo kreeg donderdag 8 november de 6 sleutels terug en overhandigde deze aan de bewoners, die terugkwamen na een korte ‘woonvakantie’. Het ‘blokje om’ is een primeur in Zelhem.

 

Energiezuinig en gasloos

 

De zes woningen staan aan de Dahliastraat in Zelhem. Eigenlijk waren ze aan een grondige opknapbeurt toe en wilde ProWonen de panden energiezuiniger en gasloos maken. De ontdekking van asbest in de woningen gaf voor de woningcorporatie de doorslag voor het concept ‘Blokje Om’ van Dura Vermeer Bouw Hengelo.

 

De Achterhoekse woningcorporatie bekijkt nu of het concept ook in de rest van de wijk toegepast kan worden en of er ook enkele koopwoningen bij betrokken kunnen worden

 

Blokje om; het concept

Het concept is een alternatieve manier van verduurzaming van de woningvoorraad. De aanpak van Blokje Om heeft in het bijzonder een toegevoegde waarde voor de bewoners zelf. Zij kiezen namelijk of ze wel of niet terug willen keren naar hun huidige adres. Maar vooral worden bewoners ontzorgd door de korte bouwperiode. Zo kon een van de bewoners, die al 50 jaar in het huis woont, terugkeren naar zijn oude vertrouwde plek. Maar dan in een geheel nieuw thuis, van alle gemakken voorzien.

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation