dinsdag 30 oktober 2018

Afgelopen dinsdag 30 oktober werd het hoogste punt van de appartementen aan de Sloetsweg in Hengelo bereikt. Welbions vierde deze belangrijke traditie samen met Dura Vermeer Bouw Hengelo en haar partners. Het is een moment om de mensen die zo hard gewerkt hebben om alles op de gestelde planning te realiseren te bedanken.

 

Bezegeld met een geluksmunt

De twee directieleden van de bedrijven gaven een korte speech. Eric Markvoort, directeur Welbions: “Het is ongelofelijk belangrijk om deze traditie van deze hoogste punt viering in ere te houden. De efficiency van het gebouw heeft ervoor gezorgd dat Dura Vermeer in samenwerking met Borgerink Architecten heeft gewonnen. We zijn blij dat we deze 24 woningen aan onze voorraad kunnen toevoegen, om zo de doorstroming te kunnen bevorderen."

 

Koert Terhürne, directeur bij Dura Vermeer Bouw Hengelo, noemt deze viering het meest bijzondere feestje van allemaal in het bouwproces: “Dit is het moment waarop we het team officieel kunnen bedanken voor het harde werk wat zij tot nu toe geleverd hebben.” Vervolgens werd het hoogste punt officieel bezegeld op het dak van het gebouw. Gezamenlijk werd een geluksmunt in de liftdeksel op het dak gelegd, waarna uitvoerder Bart de vlag in de top hees.

 

De verbinding tussen twee werelden

Het complex ligt in de wijk Hengelose Es aan de Sloetsweg, precies op de grens tussen het grootschalige Bellinckborg enerzijds en de kleinschalige bebouwing en het groene park anderzijds. De verbinding tussen deze twee ‘werelden’ is voor Dura Vermeer de rode draad geweest in het ontwerp. Het resultaat is vanaf 2019 een functioneel, duurzaam en onderhoudsarm appartementengebouw dat de interactie aangaat met haar omgeving. Dankzij het ontwerp liggen alle leefruimtes aan de buitengevels, waardoor er veel licht binnenkomt.

 

Vanzelfsprekend duurzaam

De basis voor het energieconcept is de Trias Energetica geweest, waarmee het gebruik van de fossiele brandstoffen sterk is geminimaliseerd. De appartementen hebben een eigen energievoorziening in de vorm van zonnepanelen. De eigen energievoorziening levert de elektriciteit op voor het eigen gebruik en ventilatie in de woning. Daarnaast zijn ook zonnepanelen geplaatst waarvan de opgeleverde energie gebruikt wordt voor de energiezuinige verlichting van de algemene ruimtes en de lift in het gebouw.

 

Begin 2019 wordt het appartementencomplex opgeleverd.

 

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation