vrijdag 29 maart 2019

Aan de Sportlaan in Tubbergen is vandaag, op vrijdag 29 maart, het eerste deel van het nieuwe woonzorgcentrum Meulenhof officieel opgeleverd, samen met drie bewoners, die tijdens het gehele proces fungeerden als bouwopzichters. Willy Belshof, lid van de Raad van Bestuur van TriviumMeulenbeltZorg en Koert Terhürne, directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo, bezegelden dit moment met hun handtekening.

De twee bestuurders zetten hun handtekening precies een jaar geleden ook onder het bouwcontract. Daarmee gaven zij het startsein voor de realisatie van een ‘Twentse havezate’, waarin uiteindelijk 55 bewoners hun thuis vinden. 

Koert is trots op het team: “Jullie hebben echt een knap staaltje werk neergezet. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn echt van hoge kwaliteit qua afwerking. Ook de sfeer in het gebouw voelt goed, wat we natuurlijk te danken hebben aan de samenwerking met Hans Architecten.”

Tweede plandeel

De eerste bewoners nemen op 24 april op feestelijke wijze hun intrek in de nieuwe woningen. De drie heren die bij de oplevering waren mochten hun eigen woning als eerste bekijken. Ondertussen worden alle voorbereidingen getroffen voor de bouw van het tweede plandeel van Meulenhof. Ook hier gaan eerst de nodige sloopwerkzaamheden aan vooraf. Streven is om de nieuwe Meulenhof medio volgend 2020 officieel te openen.

Gebouw met de menselijke voorop

Het gebouw is zo ingericht dat de medewerkers zo efficiënt mogelijk kunnen werken. De menselijke factor blijft altijd voorop staan, maar verschillende technische inpassingen ondersteunen de zorg in dit nieuwe gebouw. Zo zijn camera’s en sensoren geplaatst om de slaapwacht te ondersteunen in controles.

 

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation