donderdag 9 november 2017

Medewerkers, klanten en relaties van AFAS kunnen vanaf vandaag vanaf een tribune de bouw van het nieuwe AFAS Experience Center in Leusden tot op de voet volgen. Dit om zo de Experience zelfs in de uitvoeringsfase in te kunnen zetten. De tribune is een cadeau ter gelegenheid van de officiële start bouw. Wethouder Albert Dragt (Economische Zaken) en AFAS-directieleden Ton van der Veldt en Piet Mars markeren deze mijlpaal door het trillen van een damwand.

De tribune staat symbool voor de beleving die AFAS met het Experience Center wil bewerkstelligen en neemt alvast een voorschot op wat komen gaat. Een 62.000 m2 state-of-the-art complex dat uit een hoofdgebouwen met tussengebouwen bestaat die met elkaar in verbinding staan. Sluitstuk vormt een compleet professioneel theatergebouw met ruim 800 zitplaatsen voor eigen presentaties, bijeenkomsten en voor langlopende producties. In de diverse gebouwen is ruimte voor demonstraties, sport, opleidingen, studio’s, restaurant en een binnentuin. 

Visie, ambitie en lef

In het AFAS Experience Center staan naast de vier kernwaarden van AFAS, ‘Doen’, ‘Vertrouwen’, ‘Gek’ en ‘Familie’ ook de samenwerking tussen de partijen centraal. Het ontwerp van architectenbureau Steef van der Veldt getuigt van visie, ambitie en lef. Het gebouw vormt straks een stimulerende werkomgeving voor de medewerkers en is een bijzonder visitekaartje voor klanten, relaties en bezoekers. Door de indrukwekkende theaterdome (een halve glazen bol) wordt het tevens een verrijking voor Leusden: de AFAS-beleving in volle omvang.

Flexibele en ambitieuze planning 

De omvang en de multifunctionaliteit van het Experience Center in combinatie met de ambitieuze bouwplanning en het gevraagde hoge kwaliteitsniveau stelt bouwer Dura Vermeer voor de nodige uitdaging. Het bouwproces is dusdanig ontworpen dat AFAS de ruimte blijft houden om de nieuwste technologieën in het ontwerp te integreren. Deze optelsom vergt van Dura Vermeer slimme oplossingen, expertise en ervaring met de realisatie van complexe projecten.

Afgelopen september is Dura Vermeer begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. Oplevering van het AFAS Experience Center staat gepland voor eind 2020/begin 2021.

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation