woensdag 20 december 2017

Afgelopen week zijn 38 nul-op-de-meter huurwoningen voor Wonion opgeleverd. Dura Vermeer Bouw Hengelo bouwde mee aan de Vogelbuurt in Ulft als sterke wijk. Dankzij een combinatie van 5 elementen is dit gelukt. Prettig wonen met beheersbare woonlasten, dat waren twee belangrijke elementen voor dit plan vanuit Wonion. Daarom werd bewust gekozen voor de bouw van nul-op-de-meter woningen, waarvan 10 levensloopbestendig. 

Samen een sterke wijk gecreëerd
De wijk heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een groene en veilige wijk, met woningen die voldoen aan de eisen van deze tijd én de toekomst. Deze 38 woningen waren de laatste in de buurt. Centraal in de visie voor dit plan van Dura Vermeer stonden drie elementen: identiteit, vertrouwen en veiligheid. Zo is gebruik gemaakt van subtiele variaties in de architectuur, kleine blokken en een dorpse uitstraling.

Een bijzonder herkenningspunt binnen het gebied is pluktuin Het Plantgoed, welke samen met de buurt is vormgegeven. Erik Baan vertelt hoe dat gedaan is: “Om de wijk helemaal naar de wens van de bewoners te maken zijn verschillende ontwerpsessies voor de pluktuin georganiseerd. Hiermee is een ontwerp uitgewerkt, welke in het nieuwe jaar door ons uitgevoerd wordt.” 

Erik Baan, uitvoerder Dura Vermeer Bouw Hengelo

Wonen met nul op de energiemeter
Het ontwerp van de woningen is gebaseerd op PCS Flex, het conceptuele woningbouwconcept van Dura Vermeer. Ze zijn daarmee hoogwaardig geïsoleerd in zowel de gevel, het dak en de vloeren. Ook is een warmtepomp geïnstalleerd waarmee met een temperatuurverlaging van 2 tot 3 graden, in de zomer beperkt gekoeld kan worden. Erik: “Zo kunnen de mensen genieten van een fijn klimaat in de woning, zowel in de zomer als in de winter. Met name op hele warme zomerse dagen is het koelen voor ouderen erg prettig.” 

 

Daarnaast zijn de woningen onder andere voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en hebben ze geen gasaansluiting. “Ze zijn kierdicht gebouwd, om warmteverlies te voorkomen. Ook zijn alle ruimtes in de woningen afzonderlijk te regelen. Deze maatregelen zorgen voor een comfortabel thuis voor de nieuwe bewoners. Ze zijn enthousiast en al druk aan het klussen. Sommige hebben zelfs hun intrek al genomen. De meeste woningen zijn zonder opleverpunten overgedragen”. Vertelt Erik. 

Na de aanleg van de pluktuin in januari 2018 is de wijk helemaal klaar. 

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation