dinsdag 26 juni 2018

Nederlanders zijn nou eenmaal loyale werknemers. De dienstverbanden in ons land zijn gemiddeld 10,5 jaar. Meer dan 10 jaar dienstverband betekent (vaak) veel ervaring. En die ervaring willen we natuurlijk niet kwijt. Zeker Dinand niet! Hij is vandaag 40 jaar geleden, op 26 juni 1978, in dienst gekomen. We horen sommigen van jullie denken: ‘Toen was ik nog niet eens geboren!’ Precies.. zo lang geleden.

Wie is Dinand?

Iedereen kent Dinand en iedereen heeft wat met hem. Natuurlijk vanwege zijn functie, maar ook zeker om zijn persoonlijkheid. We kunnen hem omschrijven als kraakhelder, loyaal en ‘ouderwets’ collegiaal. Hij neemt geen blad voor de mond, dus je weet meteen waar je aan toe bent. En onze collega’s kunnen het hebben, want ze kennen hem. Als iemand hulp nodig heeft dan is hij er. Hij is vakinhoudelijk één van de beste en geeft deze kennis graag door aan zijn collega’s. Hij maakt ze beter in hun eigen werk. Het lijkt alsof hij alles op gevoel doet, maar de plannen zijn tot in de puntjes doordacht. En dit samen met 40 jaar ervaring.  

40 jaar, 4 kantoren en 4 functies verder

Zijn eerste project was 310 woningen Hasseler-Es in Hengelo, als stagiaire. Toen zaten we nog in het kantoor aan de Beursstraat. 40 jaar is een hele lange periode. Over hoe hij die tijd zo heeft kunnen vullen bij dit bedrijf vertelt hij meer: “Het is een mooi bedrijf dat me door de jaren heen de vrijheid heeft gegeven de dingen te doen die ik leuk vind.”

Daarbij heeft hij niet 40 jaar hetzelfde gedaan: “Mijn bedoeling was uitvoerder te worden. Ik ben eerst begonnen in de werkvoorbereiding op projecten. Als werkvoorbereider werd ik steeds meer betrokken bij planning en organisatorische taken. Dat beviel me wel! Van daaruit heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsbureau, als 1 van de ‘BB Boys’ (Bedrijfs Bureau Boys) en nu als senior projectorganisator Bedrijfsbureau op de afdeling voorbereiding.”

VCA bestond niet

Dinand weet veel verschillen tussen vroeger en nu te benoemen. We zijn van 1 directielid, Willem Hissink, naar 4 directieleden gegaan en de omzet is enorm gestegen. Maar wat we ons vooral niet meer kunnen voorstellen nu: “Destijds werden helmen alleen in Duitsland gedragen en VCA bestond toen nog niet eens.”

Handgeschreven en opstartdiskettes

“Begrotingen, tekeningen en documenten werden met de hand geschreven. Later kwam er een kleine computer in de keet, die met losse opstartdiskettes werd opgestart. We kunnen ons nu niet eens meer indenken te werken zonder computer. Ook werden de stukken verzonden via de post en werd het, als je geluk had, de volgende dag bezorgd. Een reactie kwam op z’n vroegst 2 dagen later. Nu werken we zelfs samen in 1 bestand, hoe makkelijk wil je het hebben.”

Op de bouw

“Het zicht tijdens de bouwvergadering was vroeger slecht en mistig te noemen. Een groot verschil met nu, want roken is verboden binnen.” Vertelt Dinand. “De bouw werd vroeger uitgezet met bouwplanken, meetlint en draden die over de bouwplanken werd gespannen. Bij een beetje bouw zag je dan een wirwar aan draden over de bouwput. Nu pakken we een Total Station, waarin de tekening digitaal ingelezen wordt. En bij vorst? Dan gingen we massaal de vorstverlet in. De jongens moeten nu zoveel mogelijk doorwerken. Tijden zijn veranderd.” Wat niet veranderd is, is de planning. Die werd toen behaald en nu nog steeds. 

Van jong dochterbedrijf naar volwassen vestiging

Hij vertelt trots over het mooiste verschil: “Toen waren we een jonge dochter van het moederbedrijf in Rotterdam; Aannemingsbedrijf v.h. Gebr. Thomasson. Nu zijn we een volwassen en toonaangevend bedrijf binnen Dura Vermeer. Wat me het meest is bijgebleven de afgelopen jaren is dat we ondanks de recessie steeds grotere projecten kunnen en mogen maken. En dat met leuke, hardwerkende collega’s. Daar mogen we als bedrijf trots op zijn.”

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation