Duurzaamheid draait voor ons niet alleen om het milieu, maar vooral ook om het creëren van waarde voor mensen. Immers, als een omgeving waarde en betekenis heeft voor de mensen die erin leven en werken, dan zullen zij deze omgeving willen behouden en ervoor willen zorgen.

Een waardevolle werkomgeving is in onze visie te vergelijken met een ecosysteem: een zelfstandig functionerend geheel waarin mensen in een bepaald ritme werken, zaken met elkaar delen en het daardoor in stand houden. Vanuit deze invalshoek komt de behoefte van de mensen die erin werken centraal te staan; de omgeving moet met hun diversiteit, groei en beweging mee kunnen groeien. Pas als die omgeving dat kan, is vastgoed flexibel en toekomstbestendig. Het blijft ook bij recessie, nieuwe technologieën, de komst of het vertrek van medewerkers functioneren.

Om een dergelijke werkomgeving te creëren, gebruiken wij maximaal flexibele ontwerpen met slimme ruimtes die aansluiten bij het werkritme en verschillende werkmomenten, die schoon zijn, zodat ziektekiemen geen kans krijgen. Niet alleen het gebouw zelf en de indeling ervan, maar ook de inrichting en technieken passen wij hierop aan. We creëren een open, transparante structuur waar mensen overal kunnen werken en er veel ruimte is voor contactmomenten en interactie met elkaar. Denk aan de toepassing van een brede centrale trap; niet alleen een plek waar je elkaar ontmoet, maar ook een uitnodiging voor wat extra lichaamsbeweging.

 

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation