Dura Vermeer heeft voortrekkersrol op het gebied van BIM

BIM (Bouw Informatie Model) is niet meer weg te denken uit de bouwwereld. Aan 3D-modellen worden materialen, planningen, calculaties en nog veel meer andersoortige informatie gekoppeld. Dura Vermeer heeft als eerste grote ontwikkelende bouwer één BIM-standaard geïntroduceerd. Onze gehele organisatie en toeleverende partijen in de bouw leveren volgens dezelfde standaard informatie en modellen aan. Hiermee kan de gehele bouwketen efficiënter, sneller, beter, goedkoper én leuker bouwen.

Dankzij het gebruik van BIM-modellen zijn we in staat informatie centraal en eenduidig te delen. Het uiteindelijke doel is een betere (technische) kwaliteit van gebouwen te realiseren.

Open Standaarden

Alle projecten die Dura Vermeer oppakt worden op dezelfde manier verwerkt in BIM. We hebben nadrukkelijk voor open standaarden gekozen omdat we ons realiseren dat veel partijen waarmee we samenwerken ook actief zijn in andere ketens. Wij willen hiermee de algemene ontwikkeling van en de innovatie binnen de bouwsector versnellen.

We hanteren de volgende invulling van geldende landelijke en internationale normen en afspraken in relatie tot het proces, de structuur en de informatie:   

Diverse pilots

Bij Dura Vermeer vinden we het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle laatste nieuwe ontwikkelingen en applicaties. Daarom krijgen onze BIM engineers bij ons de vrijheid om continu nieuwe applicaties en programma’s uit te proberen om te kijken welke technieken het beste aansluiten op onze doelstellingen.

Ook geïnteresseerd in de innovatie binnen de bouwsector? Ontwikkel met ons mee.
Neem contact met ons op.

© 2020 Dura Vermeer

a proud DotControl creation