maandag 11 september 2017

Nadat de weg twee weken eerder open ging dan gepland, heeft wethouder Tom de Bruijn de Raamweg nu ook officieel geopend. Dit werd gevierd op zaterdag 9 september met een buurtlunch. Dura Vermeer en de gemeente Den Haag ronden hiermee het ingrijpende rioolonderhoud op en rond de Raamweg officieel af.

De werkzaamheden vroegen om een knap staaltje omgevingsmanagement, omdat bouwen in de stad bij zo’n belangrijke toegangsroute vraagt om duidelijke afstemming en communicatie met omwonenden en weggebruikers. Alleen op die manier kon de overlast zoveel mogelijk worden beperkt.  Dura Vermeer en de gemeente Den Haag wilden daarom gezamenlijk omwonenden en medewerkers bedanken voor de inzet en het geduld. Onder het genot van een hapje, drankje en diverse activiteiten voor de kinderen, voltrok Tom de Bruijn de officiële openingshandeling.

Weinig tegenvallers

De reden dat de weg eerder open ging dan verwacht, is dat de werkzaamheden nauwelijks vertraging opliepen door onverwachte tegenvallers. 'Natuurlijk kwamen we onder de grond af en toe verrassingen tegen', zegt wethouder Tom De Bruijn (Verkeer). 'Zo bleek het oude riool op sommige plaatsen moeilijk te verwijderen. Maar dit hebben we allemaal kunnen oplossen zonder dat we uit de planning liepen. De bouwers van Dura Vermeer hebben hard gewerkt om dat voor elkaar te boksen.’

Rioolonderhoud Raamweg

Dura Vermeer werkte in opdracht van gemeente Den Haag aan de vervanging van het riool op en rond de Raamweg. Op sommige plaatsen was dit bijna 100 jaar oud. Omdat de buizen meer dan vier meter diep liggen, moest de hele weg worden opgebroken, waarna Dura Vermeer ook het asfalt heeft vernieuwd.

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation