maandag 11 september 2017

De bouw van 15 sociale huurwoningen aan de Händelstraat, op het terrein naast het gebouw van de Korhoenders, is gestart. Nog dit jaar wordt het laatste plukje woningen opgeleverd en kort daarna ontvangen de nieuwe bewoners de sleutel.

Woningcorporatie Welbions is een intensieve samenwerking aangegaan met Dura Vermeer Bouw Hengelo, om deze laatste fase van dit project snel en compleet op te leveren. Het ontwerp is van Martin Huiskes van LKSVDD Architecten. Het sluit aan bij de nieuwbouw die een paar jaar geleden al gerealiseerd is aan de Händelstraat. Dura Vermeer Infra Hengelo verzorgt de aanleg voor de openbare ruimte.

Zeer energiezuinige woningen

De woningen voldoen aan de eisen voor BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Ze zijn dus geheel in lijn met de huidige én toekomstige Europese richtlijnen. De woningen hebben 3 slaapkamers en beschikken over een ruime zolder. Bovendien worden de woningen voorzien van zonnepanelen. Alle woningen worden verhuurd in de sociale huursector.

Snel proces

Omdat de eis vanuit Welbions was nog dit jaar op te leveren, zijn alle belangen en wensen van alle betrokken partijen meteen aan het begin aangegeven. Snelheid werd behaald door het gebruik van het PCS Flex systeem, waardoor de engineering versneld kon worden uitgevoerd.  

Constante afstemming

Dura Vermeer heeft de afdeling Klant & Markt ingezet als schakel tussen techniek en ontwerp, om zo snel te kunnen schakelen tussen beide expertises. Een verkavelingsstudie is uitgevoerd ter voorbereiding van het architectonisch ontwerp. LKSVDD is vroeg in het proces aangehaakt, om zo snel tot een definitief ontwerp te komen. Dankzij de constante afstemming en korte lijnen met Welbions kon in korte tijd een optimaal en toekomstbestendig plan worden uitgewerkt, wat aansluit bij de rest van de wijk.

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation